Ak Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi'nden Çerkezköy Samsunlular Derneği'ne Ziyaret

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi Çerkezköy Samsunlular Derneği’ne ziyarette bulundu.Çerkezköy Belediye Başkanı...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi Çerkezköy Samsunlular Derneği’ne ziyarette bulundu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer Çerkezköy Samsunlular Derneği’ne ziyarette bulundu. AK Partili heyeti Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak ile dernek yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Yaklaşık 1 saat süren ziyarette ilk konuşmayı Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Musa Kavlak gerçekleştirdi. AK Partili heyete ‘hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Musa Kavlak, dernek çalışmalarından bahsetti. Musa Kavlak’ın ardından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ bir konuşma gerçekleştirdi. Çerkezköy Samsunlular Derneği’nin tüm Çerkezköy ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Alaettin Demirbağ, dernek çalışmalarının zorluklarını anlattı. Dernek faaliyetlerinin siyasi çalışmalardan daha zor olduğunu söyleyen Demirbağ “Siyasi teşkilatlardaki kişiler aynı görüştedirler, ancak derneklerde durum çok farklı. Derneklerde her görüşten kişi vardır. Farklı görüştekileri bir araya getirmek, bir arada bulunmak marifet ister. Bundan dolayı dernekçilik siyasetin üzerinde bir iştir. ’’ Diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çerkezköy Samsunlular Derneği’ne faaliyetlerine başarılar dileyen Alaettin Demirbağ, AK Parti İlçe Teşkilatı olarak ellerinden gelen katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti. Gerçekleştirdikleri ziyaretten bahsederek sözlerini sürdüren Demirbağ, “Bu ziyaretler siyasi bir ziyaret değil, vatandaşların sorunlarını varsa şikayetlerini dinlemek için gerçekleştirilen ziyaretlerdir. Ziyaretlerimizde vatandaşları dinliyoruz, varsa eksiklikler not alarak yerine getiriyoruz. Bundan sonra da belirli aralıklarla sizlerle bir araya geleceğiz.’’ Dedi.

AK Parti iktidarının icraatlarından da bahseden Demirbağ; “AK Parti her alanda tarih yazdı, yazmaya da devam ediyor. Vatandaşların yüzde 50 oyla iktidarda tuttuğu bir parti vatandaşların her zamanda yanında oldu. Onların dertlerini dert edindi. AK Parti bu milletin partisidir, onların ihtiyacından ortaya çıkan bir partidir.’’ İfadelerini kullandı.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bir konuşma yaptı. Samsunlular Derneği’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Ali Ertem “Bu akşam sizlerin arasında bir hemşehriniz olarak bulunuyorum, bundan da kıvanç duyuyorum.’’ Dedi. Samsunluların nüfus bakımından Çerkezköy’ün asli unsurlarından olduğunu ifade eden Ali Ertem “Samsunlular Derneği de görkemli bir açılışı hak ediyor. İnşallah görkemli bir çalışma ile dernek açılışınızı gerçekleştirirsiniz’’ Diye konuştu.

Reklam
Reklam

Barış sürecinden bahsederek sözlerini sürdüren Başkan Ertem “Dedikodulara asla itibar etmeyin. Tek bayrak, tek vatan, tek ülkeden asla taviz verilmeyecektir. Yapılan sadece tüm bireylerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaları içindir. Başbakanınız taşın altına elini değil, vücudunu koydu. Bizler kimsenin annesinin ağlamasını istemiyoruz. İnşallah bu süreç başarıyla tamamlanacaktır’’ dedi.

Çerkezköy’den örnek vererek sözlerini sürdüren Başkan Ertem “Hepimiz Çerkezköy’e çalışmak için geldik, bir anlamda rızkımız için yüzlerce km uzaklıkta doğduğumuz yerlerden ayrılarak Çerkezköy’deyiz. Van’dan, Diyarbakır’dan, Erzurum’dan, Kars’tan da aynı şekilde Çerkezköy’e iş için, aş için geldiler. Peygamber Efendimiz ‘Arab’ın Acem’e Acem’in de Arap’a, üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvâ iledir’’ buyurmaktadır. Bizler de bu çerçevede hareket etmeliyiz. Bu ülke hepimizindir. Ben bu ülke üzerinde ne kadar hak sahibiysem karşımdaki da aynı şekilde hak sahibidir.’’ ifadelerine yer verdi.

Dünya’nın güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu ifade eden Ali Ertem “Tarih boyunca Dünya’ya adaleti tesis eden bir milletin çocukları olarak yeniden adaleti tesis etmek zorundayız. Güçlü olabilmemiz için de birlik ve beraberliğimizi sağlamalıyız. Ancak birlik ve beraberliğimizi sağlarsak güçlü bir ülke olabiliriz.’’ Şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Ertem, ziyarette kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Yapılan asfaltta bozulmalar oluştuğu yönünde bir soruyu yanıtlayan Ali Ertem “2012 yılı içerisinde Çerkezköy geleninde 350 bin metrekare bir asfaltlama çalışması yaptık. Temmuz ayında başladığımız çalışmayı Aralık ayında tamamladık.’’ Dedi.

Başkan Ertem, eleştirilere neden olan çalışmanın Aralık ayında yapılan asfalt çalışması olduğunu ifade ederek “ Asfalt çalışmasında yaklaşık 340 bin metrekareyi sıcak havalarda yaptık, yaklaşık 10-15 bin metrekareyi ise Aralık ayında tamamladık. Sıcak havalarda yaptığımız asfalt çalışmasında her hangi bir sorun yaşamadık. Aralık ayında yapılan asfaltlama çalışmasında ise sorun yaşandı.’’ Şeklinde konuştu.

Bozulmaların yaşandığı Uğur Mumcu Caddesi, Butçular Sokak, Fevzipaşa Caddesi’nde vatandaşların kış ayını sorunsuz geçirmeleri için bir çalışma yapıldığını ifade eden Ertem şöyle devam etti: “Elektrik alt yapı çalışmasından dolayı bozulan yolları düzgün bir hale getirip, vatandaşlarımızın kış ayında rahat edebilmeleri için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Çalışmayı gerçekleştirirken de müteahhit ile tutanak imzaladık. Tutanağa göre bozulan yerler yeniden yapılacak. Müteahhit firmaya bozulan yerler için bir ödeme yapılmadı. Müteahhit firma bozulan yerleri tamamladıktan sonra ödeme almaya hak kazanacak.’’

Reklam
Reklam

Yaklaşık 5 bin metrekare asfaltta yaşanan bozulmanın tüm çalışmaya genellendiğini söyleyen Ali Ertem “Tüm asfaltta bozulma yaşanmış gibi bir algı oluşturuluyor. Böyle bir durum söz konusu değildir. Eleştirirken insaflı olmak gerekir, bizler yapmış olduğumuz çalışmaya kefiliz. Çerkezköy genelinde yapmış olduğumuz çalışma genel olarak değerlendirildiğinde gerçek anlaşılacaktır. ’’ Soru cevap kısmının ardından AK Partililer, Çerkezköy Samsunlular Derneği’nden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz