Ak Parti Çorum Gençlik Kolları’ndan İnce’ye Tepki

AK Parti Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan...

AK Parti Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin Çorum’da katıldığı bir programda partisine yönelik eleştirilerini siyasi nezaketten uzak talihsiz bir konuşma olarak nitelendirdi.

AK Parti'nin milletin partisi olduğunu dile getiren Akar, milletin bağrından çıkan AK parti’nin üç kez tek başına iktidar olduğunu hatırlatarak, “İlk kurulduğunda tabelasını da aziz milletimiz asmıştır. AK Parti şu ana kadar gücünü hep milletten almıştır. Almış olduğu bu gücü de millete hizmet için kullanmıştır. Hiçbir zaman AK Parti darbelerden, demokrasi dışı güçlerden medet ummamıştır. Hiçbir zaman ordu göreve diye pankart açanları bünyesinde barındırmamıştır. Darbeye teşebbüsten ceza alan kimseye destek vermemiştir. Ama CHP zihniyeti bu tür kişileri gerek bünyesinde bulundurmak olsun gerek destekleyerek arka çıkmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

CHP’li İnce’nin AK Parti'yi, muhtıralardan, darbelerden medet uman bir parti gibi lanse etmeye çalıştığını öne süren Akar, “12 Eylül 2010’da yapılan referandumda darbeleri yargılayalım derken CHP buna ‘hayır’ demiştir. Bu ne tezattır ki CHP zihniyeti darbeler yargılanırken başta Kemal Kılıçdaoğlu olmak üzere davaya müdahil olmak için adliye de kuyruğa girmişlerdir. Bütün bu gelişmeleri aziz Türk milletinin yakından takip ettiğini kimse unutmasın. Sayın İnce’nin yaptığı konuşmada Başbakanımıza söylediği sözü sağduyulu bir üniversite öğrencisinin kendisine iade etmesini ağır sözlerle ve tartaklayarak susturmaya çalışmalarını anlayamadık. Demokrasi çığırtkanlığı yapan, timsah gözyaşları döken CHP’nin bir üniversiteli gencin bile kendi sözlerini kendisine iade etmesine tahammülü olmaması, ne kadar demokrasiye inançlarının zayıf olduğunu açıkça ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

AK Parti'li gençler olarak Çorum’un tüm renklerine saygı duyarak Çorum’da yaşayan herkese hizmet etme sevdalısı olduğunu dile getiren Akar, dışarıdan gelerek provokatif bir konuşma yaparak nezaketin bozulmasına, ne Çorum halkı ne de AK Parti'li gençler olarak kendilerinin müsaade etmeyeceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Akar, “Çünkü Çorum zamanında çok büyük acılar çekti. Ne halkımız ne de bizler bu acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Buna da izin vermeyiz. Korkmanız gereken sizinle aynı fikirde olmayanlar değildir. Asıl sizinle aynı fikirde olmadığı halde bunu söyleyecek cesareti olmayanlardan korkun. Sizlerde kendi içinizdeki cesareti olmayanlardan korkunuz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: