Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan;

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti’nin1920’de deki Büyük Millet Meclisi ruhunu,...

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti’nin1920’de deki Büyük Millet Meclisi ruhunu, 1923’deki kuruluş ruhunu bugüne taşıyan parti olduğunu belirterek, “AK Parti, kuruluş ruhuna tamamen aykırı şekilde otoriteleşen, militarist, vesayetçi rejimi demokrasi ile buluşturan, demokrasiyle kucaklaştıran bir partidir” dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Reklam
Reklam

14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti’nin halkımızın gösterdiği teveccühle bugünlere geldiğini belirten Ceylan, “Türk milletimizin beklentisi neydi; Gazi Mustafa Kemal’in başlattığı hoş görünün, demokrasinin, özgürlüklerin Türkiye’de hakim kılınmasını istiyorlardı. Merhum Adnan Menderes’in talihsizce zalimce idam edilmesiyle yarım kalan reformların devam ettirilmesi istiyorlardı. Merhum Turgut Özal’la başlayan değişimin devam ettirilmesini istiyorlardı. Aziz milletimiz bizden Türkiye’nin çözülemeyen sorunlarının çözülmesini, kronikleşen sorunlara el atılmasını, bu ülkenin önünü açmamızı, bu ülkeyi hak ettiği yere ulaştırmamızı istiyordu.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyetinde milletimizin Selçuklu kadar aziz, Osmanlı kadar muhteşem bir medeniyet talep ettiği görüldü” diye konuştu.

AK Parti’nin Türkiye’yi tarihin akışı ile örtüşen şekilde, tabi mecrasına sevk eden, normalleştiren, korkuları, vehimleri, tedirginlikleri, bertaraf eden, refah, adalet, özgürlükler, hakkı ve hukuku kendisine şiar edinmiş, AK Parti’nin kurulduğunda olduğu gibi bugünde güven ve istikrarın partisi olduğunu belirten Ceylan, AK Parti’nin çoğunluğun azınlığa hükmetmesine karşı çıktığını ve bundan sonra da karşı çıkmaya devam edeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Azınlığın çoğunluğa hükmetmesine, azınlığın çoğunluğu tahakküm altına almasına müsaade etmedikleri ve etmeyeceklerini dile getiren Ceylan, “1946’da tek partili dönemden çok partili döneme geçen Türkiye’nin 1950 yılında merhum Adnan Menderes’in “devleti milletle barıştırma gayretleri” maalesef 27 Mayıs 1960 müdahalesi ile bu süreci tersine çevirmiştir. 1960’da, Askeri müdahaleyi yapanlar merhum Menderesi idam edenler adeta sonraki başbakanlara şu mesajı verdiler: Eğer Devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatırsanız sonunuz işte böyle olur. Oysaki o Menderes ezanı aslına döndürdüğünde Anadolu’nun her köşesinde insanlar hüngür hüngür ağladı. O Menderes; camilerin kapılarındaki kilitleri çözdüğünde insanlar o camiiler de şükür namazlarını kıldılar. Biz Menderesle başlayan milleti, milletin değerlerini esas alan işte bu anlayışla siyaset yapıyoruz. Bunun için kendimize muhafazakar demokrat dedik. Biz her türlü otoriteleşmeye karşı, halkın tercihleriyle belirlenmiş iktidarı savunduk. Değişim odağına temel hak ve özgürlüğü yerleştirdik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Önümüzdeki süreçte Türkiye’yi yeni sivil anayasası ile birlikte, demokrasi, temel hak ve özgürlükler alanında da halkın istediği seviyeyi getireceklerini dile getiren Ceylan,.hiçbir zaman ‘biz’ ve ‘diğerleri’ anlayışına değer vermediklerinin altını çizerek, 76 milyonun tamamını kucaklamak için ellerinden gayreti gösterdiklerini vurguladı..

Siyaset yaparken de hükümet icraatlarında da benimsedikleri ilkelerden sapmadan popülizmi asla tevessül etmediklerini anlatan Ceylan, konuşmasında şunları kaydetti; “Bugün, artık siyasetin sahibi millettir. Siyaset, AK Parti ile itibar kazanmış, sorun çözme yeteneği, millete hizmet etme kabiliyetine kavuşmuştur.Şeyh Edebali’nin muhteşem öğüdü, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” kulağımızda küpedir. Rehberimizdir. Yolumuzun ışığıdır: Bu düsturda çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. AK Parti Türkiye’de açtığı yolda Türkiye de bıraktığı izlerde. Türkiye’yi büyütmeye istikrarı korumaya, güveni muhafaza etmeye devam edecektir.

AK Parti kadroları milletin efendisi değil, hizmetkarı olmaya devam edecektir”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: