AK Parti Düzce Milletvekillerinden DTSO'ya Ziyaret

AK Parti Düzce milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Metin Büyük'ü

AK Parti Düzce milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Metin Büyük'ü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Korkmaz, 12 Kasım Düzce depremiyle yerle bir olan kentin çarpık yapılaşma sonucu çirkin görünüme kavuştuğunu anlattı.

Bu nedenle müteahhitlerin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Korkmaz, "Yaşanan felakette Düzce'deki yıkımların nedenleri arasında toprağın yetersiz olması alt sıralarda yer aldı. Daha önemli sorunlar ise yanlış proje, yanlış imalat ve yanlış malzeme kullanımı olarak gösterildi. 3 katlı binalara izin vererek bu sorunları aşamayız. Kat sorununu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıyız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çakır ise gelecek yıllarda İstanbul ve Kocaeli'nin su ihtiyacının 3'te 1'inin Düzce'den karşılanacağını anımsatarak, çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.

Düzce'nin Türkiye'nin birinci sınıf tarım arazisinin yüzde 3'üne sahip olduğunu belirten Çakır, şunları söyledi:

"Planlamalarınızı bunun üzerine yapmazsanız ileride önemli sorunlar yaşanacaktır. Turizm konusunda Düzce'nin en önemli noktalarından biri de Akçakoca'dır. Bu alanda ciddi planlamalar yapılırsa Akçakoca turizm alanında büyük yol kat edecektir. Kentin toprakları tarım arazisi olarak çok kıymetli. İSKİ havzasında olduğu için yatırımların çekilmesi biraz sıkıntılı. Ama Akçakoca bu havza içerisinde değil. Akçakoca'ya bu yatırımlar çekilebilir."

DTSO Başkanı Büyük de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, milletvekilleriyle ortak çalışma yürüteceklerini söyledi.

Hükümetin son günlerde aldığı kararlara destek verdiklerini anlatan Büyük, "Düzce, yeni Teşvik Yasası'nda 4. bölgededir. Hep beraber el ele verip daha iyi yerlere gideceğiz. İşbirliğimizin daha önce olduğu gibi bundan sonra da devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaret görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Muhabir: Barış Zengin / Onur Orhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: