AK Parti Edirne İl Başkanı Kahve: "Sayın Bakanımız Ergene Nehri Içinde Çok Önemli Olanarıtma Tesisinin Açılışını Yapmak Için Edirne'ye Geliyor"

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun bazı yatırımların temelini atmak

AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun bazı yatırımların temelini atmak ve açılışlar yapmak için Edirne'ye geleceğini belirtti.

Kahve, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Bakan Eroğlu'nun Pazar günü Edirne'ye gelerek aralarında Uzunköprü Atık Su Arıtma Tesisininde bulunduğu bazı yatırımların temelini atacağını, bazı tesislerin açılışını yapacağını bildirdi.

Atık Su Arıtma Tesisinin yapımının tamamlanmasıyla Ergene'ye zehirli su atılmasının önüne geçileceğini ifade eden Kahve, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Sayın bakanımız, Ergene Nehri'nin temizlenmesi için çok önemli olan arıtma tesisinin açılışını yapmak için Edirne'ye geliyor. Ergene ile ilgili sürekli olarak eleştiri yapanlar, uzun yılların sorumluluğunu partimizin üzerine yıkmaya çalışanlar da en güzel cevaplardan biri de orada temeli atılacak Atık Su Arıtma Tesisidir.

Yaklaşık 1 yıl sonra tesis tamamlanacak, artık Uzunköprü'den Ergene'ye zehir atılmasının önüne geçilecektir. Ergene Nehri'nde önceki yıllarla kıyaslanmayacak kadar iyileşme görülüyor. Zamanla tarımda çok rahat kullanılabilir bir su haline gelecek. Biz bir taraftan nehri temizliyoruz, diğer taraftan da Ergene'nin kirlenmesini önlemeye çalışıyoruz."

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Edirne ve ilçelerinde bazı tesislerin temelini atacağını ifade eden Kahve, yapımı tamamlanan tesislerin de açılışının yapılacağını kaydetti.

Edirne'de hızlı trenin, 2016 yılında hizmete girmesini beklediklerini anlatan Kahve, hızlı trenin gelmesiyle kentin ekonomik kazanımlarının ve cazibesinin artacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Toplantıya AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü ve partililer katıldı.

Muhabir: Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: