AK Parti Erzincan Milletvekili Karaman'dan vefat eden Yıldırım Akbulut için taziye mesajı

AK Parti Erzincan Milletvekili Karaman'dan vefat eden Yıldırım Akbulut için taziye mesajı

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut'un vefatına ilişkin, "Başbakanımızdan Allah razı olsun diyoruz. Erzincan halkı hüzünlüdür, biz hüzünlüyüz, Meclis hüzünlüdür, ülkemiz hüzünlüdür. Çok sevdiği bir başbakanını, TBMM Başkanını hepimiz, Erzincanlı olarak ağabeyimizi, büyüğümüzü kaybettik. Erzincan milletvekilleri olarak varsa hakkımızı helal ediyoruz." dedi.

Karaman, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır ile birlikte Mecliste düzenlediği basın toplantısında, eski Başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut'un tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetmesi dolayısıyla taziyelerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Karaman, "Erzincanlı hemşehrilerimizin çok sevdiği, Erzincan'ın yetiştirdiği medarıiftiharımız, 20. Dönem Başbakanımız, 21. dönem Meclis Başkanımız, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yıldırım Akbulut'u bugün kaybettiğimizi teessürle öğrendik. Akbulut'a, Erzincan halkı adına, Erzincan milletvekili olarak Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine, Erzincanlı hemşehrilerime ve ülkemize başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

15 Kasım 1935'te Erzincan'da dünyaya gelen Akbulut'un Türkiye'ye çok büyük hizmetlerinin olduğunu belirten Karaman, Akbulut'un aynı zamanda Erzincan'ın kalkınmasında da büyük emeklerinin bulunduğunu belirtti.

Yıldırım Akbulut'un Erzincan'da kendi ismini taşıyan ve yaşayan birçok eserinin bulunduğunu anlatan Karaman, "Başbakanımızdan Allah razı olsun diyoruz. Erzincan halkı hüzünlüdür, biz hüzünlüyüz, Meclis hüzünlüdür, ülkemiz hüzünlüdür. Çok sevdiği bir başbakanını, TBMM Başkanını hepimiz, Erzincanlı olarak ağabeyimizi, büyüğümüzü kaybettik. Erzincan milletvekilleri olarak varsa hakkımızı helal ediyoruz. Erzincanlı hemşehrilerim adına Yıldırım Akbulut başbakanımıza hepimiz hakkımızı helal ediyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: