AK Parti Erzurum Milletvekili Aksak:

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, vakıfları sosyal hayatı zenginleştiren sivil toplum kuruluşları olarak nitelendirdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, vakıfları sosyal hayatı zenginleştiren sivil toplum kuruluşları olarak nitelendirdi.

Aksak, 29. Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, her yıl mayıs ayının ilk pazartesi başlayan ve bir hafta boyunca konferans, seminer ve çeşitli etkinliklerle kutlanan Vakıflar Haftası'nın insan sevgisinden hareketle, kardeşlik ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini anımsattı.

Bu yıl Vakıflar Haftası'nın "Vakıf Medeniyeti Balkan Vakıfları Yılı" olarak kutlandığını anımsatan Aksak, Balkanlar'da Osmanlı İmparatorluğu'nun geride bıraktığı eserlerle anıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Vakıflar sosyal hayatımızı zenginleştiren sivil toplum kuruluşlarıdır. Amacı insana hizmet etmek olan bir medeniyet gittiği her yere, medeniyetinden örnekler taşır. Osmanlı İmparatorluğu da ayak bastığı tüm topraklara kendi vakıf medeniyetini, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetleri götürmüştür. Bugün Balkanlar'da, Osmanlı İmparatorluğu yaptığı camiler, medreseler, hanlar, hamamlar, köprüler, çeşmelerle anılmakta ve hatırlanmaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: