AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı "Halk Günü" Etkinliği

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Türk Dünyası Kültür Başkentliği ile şimdiye kadar sahip çıkılamamış Türk tarih ve kültürüne Eskişehir'in

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Türk Dünyası Kültür Başkentliği ile şimdiye kadar sahip çıkılamamış Türk tarih ve kültürüne Eskişehir'in sahip çıktığını bildirdi.

Can, AK Parti İl Başkanlığı'ndaki "Halk Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Eskişehir ile Kırım Özerk Cumhuriyeti Bahçesaray kentinin "kardeş şehir" olduğunu hatırlatarak, Eskişehir'in Türk tarihine sahip çıkan şehir olduğunu belirtti.

Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Kırım'a yapılan ziyaretin güzel ilişkilerin başlangıcı olduğunu ifade eden Can, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Türk Dünyası Kültür Başkentliği ile şimdiye kadar sahip çıkılamamış Türk tarihine ve kültürüne Eskişehir sahip çıkmış oluyor. Eskişehir Valimiz ve Eskişehir Milletvekillerimizle birlikte Kırım'a yaptığımız ziyaret ve protokollerle, Kırımlı kardeşlerimizi Eskişehir'e davet edip ilişkilerimizin sürekliliğini sağlayacak adımlar attık."

Can, 11 Mart da Bağlar Geçidi'ni vatandaşların kullanımına açacaklarının da müjdesini vermenin ardından, Eskişehir'e yapılacak olan Şehir Hastanesi ile ilgilide hiçbir sıkıntı olmadığını ve kamu özel ortaklığıyla ilgili yapılan kanundan sonra ilk yapılacak hastanelerin arasında Eskişehir Şehir Hastanesi'nin olduğunu kaydetti.

AK Parti Eskişehir Üniversite Gençlik Birimi Başkanı Fatih Özata ise burada yaptığı konuşmada, Eskişehir'de bulunan üniversitelerdeki öğrenci sıkıntılarına değinerek, öğrencilerin ulaşım, öğrenci belgelerinden alınan ücret, kütüphanelerin çalışma saatleri, yabancı dil yüksek okulu problemi ve üniversitelerin öğrenci kulüplerine verdiği desteklerin yetersizliği gibi sıkıntıları olduğunu savunarak, çözüm için destek beklediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın da katıldığı Halk Günü etkinliğinde konuşmaların ardından, Milletvekili Can, İl Başkanı Reyhan ve Başkan Sakallı il parti binasında bulunan vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Hicret Özkan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz