AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'na saldırının ikinci duruşması görüldü

İşçi Partisi'nin gençlik örgütlenmesi olan Tüm Gençlik Birliği (TGB) üyeleri ve partinin gençlik kolları üyeleri,...

İşçi Partisi'nin gençlik örgütlenmesi olan Tüm Gençlik Birliği (TGB) üyeleri ve partinin gençlik kolları üyeleri, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'na girerek protesto etmeleri üzerine açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.
Eskişehir 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı adına katılan İl Başkan Yardımcısı Battal Eryılmaz ve İl Başkanlığı Basın Sorumlusu Aydın Toksöz katılırken, olayı gerçekleştiren 11 sanıktan sadece Ulusal Kanal Muhabiri Fatih Aktan (28) duruşmada hazır bulundu. Eylemcilerden Mustafa Yiğit (23), Güney Karagünlü (21), Masum Gök (21), Anıl Akbıyık (21), Çağlar Cinkara (21), İsmail Eray Çelebi (21), Yaylan Özgür Aksu (21), Mehmet Ali Bağdan (22), Ömer Esen (21), Mustafa Kazan (24), Ali Deniz Uslup (21) Hüseyin Gök (21) ise avukatlarına vekâlet vererek duruşmaya katılmadı.
Duruşmada savunması alınan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Battal Eryılmaz, olay günü parti binasına giren eylemcilerin, partinin toplantı odasına girerek odada bulunan sandalyeleri dağıttığını, duvarda bulunan Atatürk ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerine zarar verdiklerini gördüğünü belirterek, ”Dışarıda bulunan iki kişinin de ellerindeki kameralarla çekim yaptığını gördüm. Kendilerine burada izinsiz çekim yaptıklarını söyleyerek, görevli polis memurlarına kameramanlardan da şikâyetçi olduğumu söyledim. Parti binamızda yaklaşık bin TL’lik maddi hasar meydana gelmiştir. Ben mensubu bulunduğum parti ve il yönetimi adına sanıklardan şikâyetçiyim.” diye konuştu.
AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Basın Sorumlusu Aydın Toksöz ise olay günü binada olduğunu ve sesleri duyduktan sonra toplantı odasına gittiğini belirterek, ”Grup, toplantı odasında ellerindeki afişlerle sloganlar atıyorlardı. Bu sırada salondaki posterlere ve çevreye zarar verdiler. Polisin, kendilerini dışarı çıkarması sırasında mukavemet gösterdiler. Ayrıca, ben 5-6 yıldır Eskişehir’de basın görevlisi olarak çalışıyorun. Olay anında bulunan iki kameramanı daha önce hiç görmedim.” dedi.
Duruşmada, olay gününe ait parti il binasının güvenlik kamera görüntüleri duruşmada hazır bulunanlara izletildi. Davacı avukatı İsmail Hakkı Civelekler, görüntülerdeki olaylarla savunmalarındaki beyanların uyuşmadığını belirterek, ”Sanıkların savunmalarında belirttiği ‘Biz binaya parti yetkilileri ile görüşecektik’ şeklindeki beyanları ile güvenlik kameralarındaki görüntüler açık bir şekilde çelişiyor. Olayın geçtiği saatte parti binası ışıklarının kapalı olduğu ve yetkililerden kimsenin bulunmadığı açıktır.” şeklinde konuştu.
Duruşma, sanıkların mahkemede izletilen güvenlik kamera görüntülerini izlemesi ve ek savunma süresi verilmesi, sanıklardan Mehmet Ali Bağlan’ın Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni kazanması nedeniyle yurt dışına çıkış kararının kaldırılması kararı ile 3 Kasım 2011 tarihine ertelendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz