Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca:

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Halk Günü uygulamasında gazeteciler ile bir araya gelerek çeşitli...

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Halk Günü uygulamasında gazeteciler ile bir araya gelerek çeşitli açıklamalarda bulundu ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Milletvekili Koca, Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik savcılığın iddiaları konuşulması gerekirken, ortaya temeli atılmış olan stadyum konusunun gündeme taşındığını kaydetti. Bu tür açıklamaların gündemi değiştirme adına yapıldığını kaydeden Koca “Son günlerde AK Parti iktidarının yapmış olduğu ve yapacak olduğu çalışmaları bertaraf edebilme adına, üzerini kapatabilmek adına farklı konuların gündeme getirildiğini görüyoruz. Bilinçli olarak Eskişehir kamuoyunda yer alması gereken konuların üstünün kapatılamaya çalışıldığına şahitlik ediyoruz. Eskişehir kamuoyunda aslında Büyükşehir Belediyesi’ne yapılmış olan dava süreci ile ilgili konular gündemde iken savcılığın iddianamesinin üzerini kapatabilmek adına stadyum gibi farklı konular gündeme getiriliyor. Oysa Eskişehir’de şuanda stadyum konusunda tartışılacak herhangi bir konu bizim açımızdan söz konusu değil. Eskişehir’de 107 milyon artı KDV’ye 33 bin kişilik stadyumun temelleri şuanda atıldı. Kısmet olursa 7 Haziran’da bakanımızın katılımı ile temel atma töreni yapılacak. Eskişehir’de 3-4 yıldan beri tartışılan ve sonuçta en uygun yer olarak belirlenen Sazova’da fikir birliğine varıldı. Bu büyük yatırımın üzerini kapatma adına yapılmış yorumlar duyuyoruz. Onları da anlayamıyoruz. Bir CHP’li çıkıyor 'Eskişehir’in stadyuma ihtiyacı yok' diyor. Diğeri çıkıyor 'Stadyum mevcut yerinde kalsın' diyor. Diğer birisi çıkıyor 'Stadyum Muttalip’de olsun' diyor. Ak Parti bu işin sözcülüğünden çok eylem kısmına bakıyor. Şuanda stadyumla ilgili tüm çalışmalar tamamlandı.

Reklam
Reklam

MEVCUT STADYUM YERİ İLE İLGİLİ 2-3 YILDAN ÖNCE BİRŞEY YAPILAMAZ

Mevcut stadyum yeri konusunun 2- 3 sene sonra gündeme alınabileceğini kaydeden Koca, “Emsaller belli olmadan oraya herhangi fiyat ve paha biçilemez. Fiyat söz konusu olamaz. Bilimsel verilerle konuşması gereken bazı kurumların dahi birileri ile aynı söylemleri söyleyerek hayali 26 katlı binalar oluşturarak bir takım binaları oturttuklarını görüyoruz. Bu tür kurum ve kuruluşlar resmi yazılar ile hareket etmesi gerekirken birileri tarafından hazırlanmış aynı metni tekrar tekrar söylemekten geri durmuyorlar. Biz Eskişehir’de en güzel meydanı yapacağız. Eskişehir’in en güzel, en geniş meydanı orası olacak. 7/24 hizmet edecek bir alan olacak. Bu tür kuruluşların büyükşehir belediyesi iddiaları ile ilgili dikkat çekip bu konuda açıklama yapmaları gerektiğine inanıyorum. Eskişehir kamuoyunda gündemi saptırılamayacaktır” dedi.

TARAFLI AÇIKLAMALARDAN UZAK DURMAK GEREKİYOR

Eskişehir’de bundan önce 1/25 binlik planlar yapıldığını hatırlatan Koca, “Bu şehrin önümüzdeki 50 yılını planlayan, Eskişehir’in tamamında yaklaşık 14 milyon metrekare alan üzerinde planlar yapıldı. Hiçbir kurum halka soruldu mu, halkın görüşü alınsın demedi. Nihayetinde ilgili kurumların görüşü alınmalıydı. Ama maalesef hiçbirinin görüşü alınmadı. Stat alanı halka sorulsun diyen kurumlar Eskişehir’in tamamı planlanıyor sesleri çıkmıyor. 54 dönüm için bunlar yapılsın diye harekete geçiyorlar. Biraz dürüst, biraz insaflı olmak gerekiyor. Olaylara sağ duyulu yaklaşmak gerekiyor. 54 dönümde halka sorulsun, bu şehir planlanırken de halka sorulsun. Taraflı açıklamalardan uzak durmak gerekiyor. Bilimsel verilere dayanarak bir takım açıklamaların olması gerekiyor. Eskişehir’de gündemi değiştirme adına açıklamalar yapılıyor. Asıl bu hizmeti yapamayanlar yapma yeterliliği elinde olamayanların bizim hizmetlerimize karşı atmış olduğu iftira ve çamurdan ibaret. Biz Eskişehir’e hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SAVCILIĞIN İDDİANAMESİNDE ÇOK ÖNEMLİ DONELER VAR

Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonla ilgili konuşan Koca, savcılığın iddianamesinde çok önemli donelerin çok önemli konuların olduğunu kaydetti. Koca şöyle konuştu.

“İmar A.Ş. 2006 yılında özel firmalara 65-80 TL’ye, 2007 yılında 65-90 TL’ye, 2008 yılında 65-90 TL, 2009 yılında 80-100 TL’ye özel firmalara beton satıyor. Betonu 2010 yılında bir büyükşehir belediye personeline 57.78 TL’ye satarken, belediyeye 2006-2007 yılından başlayarak 186, 202, 224. 68 TL’ye beton sattığını görüyoruz. Yani aynı firma piyasaya 65-70 TL’ye beton satarken milletin belediyesine 224 TL’ye beton sattığını görüyoruz. Çıksınlar biz bunları yapmadık. İddianamede olanlar yanlış. 60 milyon TL zarara uğratmadık desinler.”

VALİLER KARARNAMESİ

Salih Koca bir soru üzerine Vali Kadir Koçdemir’in görevden alınması üzerine ortaya atılan iddiaları da yorumladı. Koca şunları söyledi:

“Vali Kadir Koçdemir’e Eskişehir’e yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Valilik, milletvekilliği, belediye başkanlığı makamları yürütenler açısından gelip geçici makamlardır. Vali bey Eskişehir’e çok güzel hizmetler yaptı. Eskişehir adına biz kendisine teşekkür ediyoruz. Gönderilmesi ile ilgili bazı ifadelerin olduğu bir takım yazılar olduğu soruldu. Bunlar mesnetsiz. Belge ve bilgiye dayanmayan bir takım şeylerin üzerinde durulmaması gerektiğine inanıyorum. Bu tür iddialar varsa bunların belgelerinin ortaya konması çok açık net isimler vererek konuşmanın doğru olduğuna inanıyorum. Bu süre içinde Eskişehir’de hiçbir şaibenin, hiçbir yanlışlığın söz konusu olmadığını düşünüyorum. Sayın valimiz hizmetini yaptı.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: