AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin: -"Ortadoğu'da yaşanan halk ayaklanmaları, batı ülkelerininplanı değil, irade tecellisidir"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Ortadoğu'da yaşanan halk ayaklanmalarının batı ülkelerinin planı olmadığını belirterek, gelişmelerin irade tecellisi olarak değerlendirilmesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Ortadoğu'da yaşanan halk ayaklanmalarının batı ülkelerinin planı olmadığını belirterek, gelişmelerin irade tecellisi olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Şahin, Zirve Üniversitesi'ni ziyaretinde, yıllarca batı eksenli dış politika izleyen Türkiye'nin AK Parti iktidarında kendi politikasını belirleyerek, hem bölgesinin hem de dünyanın rol modeli ve lider ülkelerinden biri haline geldiğini belirtti.

Eşitlik, barış, refah ve özgürlük ışığında yükselecek yeni Ortadoğu'nun mimarının Türkiye olacağını savunan Şahin, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Gelecek süreçte tıpkı AB ülkelerindeki gibi sınırların kalktığı, ekonomik, siyasi, kültürel ve sosyal her türlü serbest dolaşım hakkının sınırsız ve özgürce kullanıldığı Ortadoğu en büyük özlemim. Bölgede meydana gelecek olumlu gelişmelerin İsrail'i barışa zorlayacağını ve bölgedeki domino taşlarının tek tek yıkılarak Ortadoğu'nun ekonomik, kültürel ve siyasi anlamda en parlak yıllarına kavuşacağını düşünüyorum."

Şahin, önceleri meydanlarda toplanamayan Ortadoğu insanının, iletişim teknolojileri ve sosyal medya aracıyla sanal dünyada buluşarak özgürlük, eşitlik ve refah taleplerini tüm dünyaya iletebilmeyi başardığını, bundan sonraki dönemde Ortadoğu'nun şekillenmesinde Türkiye'nin önemli roller üstlenmesi gerektiğini kaydetti.

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da, üniversite olarak uluslararası arenada meydana gelen olayları bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik ve politik bağlamda değerlendirdiklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından Adnan Kısa, Ali Şahin'e teşekkür ederek günün anısına hatıra plaketi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: