AK Parti Gaziantep Milletvekili Koçer:

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye'de yenilikçiliğin yaşam tarzı olması gerektiğini bildirdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye'de yenilikçiliğin yaşam tarzı olması gerektiğini bildirdi. Koçer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyon alanında geçirdiği kayıp yılları telafi etmek zorunda olduğunu belirtti. Bu konuda pek çok neden sayılabileceğini ifade eden Koçer, talebe göre arz yerine, arza göre talep mantığının esas neden olduğunu vurguladı. Türkiye'nin bugün 500 milyar dolar ihracat hedeflediğini aktaran Koçer, "Artık Ar-Ge ve inovasyon Türkiye'nin olmazsa olmazıdır. Türkiye'de yenilikçilik yaşam tarzı olmalı, inovatif düşünce desteklenmeli ve icat çıkarma teşvik edilmelidir" ifadesinde bulundu. Hükumetin, Ar-Ge harcamalarının gayrı safi yurtiçi hasıla içindeki oranını yüzde 3'e çıkarmayı hedeflediğini vurgulayan Koçer, şunları kaydetti: "Burada önemli olan husus başta KOBİ'lerimiz olmak üzere girişimci ve yatırımcılarımızın yeni fikirler üretmesi, yeniliği ürün olarak piyasaya sunmasıdır. Bu yolla hem firmalarına katma değer sağlayacak hem de revize edilen 2023 ihracat hedefimizin yol haritasının başrol oyuncuları olacaklardır. Türkiye'nin bu hedefe, Ar-Ge ve inovasyona önem veren ihracatçılarıyla ulaşacağına inanıyorum. Bu anlayışla ve hedef yükseltme arzusuyla yorulmadan çok çalışmalıyız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: