AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Elif beldesi ile Hisar ve Hasanoğlu köylerindeki anıt mezarlarda restorasyon çalışması yapılacağını bildirdi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Elif beldesi ile Hisar ve Hasanoğlu köylerindeki anıt mezarlarda restorasyon çalışması yapılacağını bildirdi.

Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmaları için 926 bin TL ödenek tahsis edildiğini belirterek, restorasyon çalışmaları için ihaleye çıkılacağını ifade etti.

Erdoğan, yapılacak olan restorasyon çalışmalarına ilişkin olarak şu bilgileri verdi:

"Gaziantep ve Anadolu kültür tarihinin en önemli eserleri arasında yer alan anıt mezarlarda restorasyon yapılması için 5 yıldan beri çalışıyoruz. Çalışmalarımız sonuçlandı, üç mezarla ilgili rölöve çalışmaları tamamlandı. İlk olarak Elif beldesindeki anıt mezarın restorasyon çalışmalarına başlanacak. 926 bin TL ödeneğin 500 bin TL'lik kısmı serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili ihale çalışmalarına başlandı ve kısa bir süre içerisinde ihale çalışmaları tamamlanacak. Ardından çevre düzenlemesi ve restorasyon yapılacak. Elif'deki çalışmanın ardından restorasyon işlemlerine Hasanoğlu ve Hisar anıt mezarlarında devam edeceğiz."

Muhabir: Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: