Ak Parti Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık 19 Mayıs törenleri üzerinden kimse mürebbiye gibi parmağını sallayarak bizi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık 19 Mayıs törenleri üzerinden kimse mürebbiye gibi parmağını sallayarak bizi tehdit etmeye kalkışmasın. Çünkü biz onlar gibi 19 Mayıs'ın istismarının değil, 19 Mayıs'ın özünün takipçisiyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, salondaki gençliğin 19 Mayıs'ın, 23 Nisan'ın ruhunu çok iyi bildiğini belirterek, "Hiç kimse bize 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs dersi vermeye kalkışmasın. Tam tersine 23 Nisan ruhunu öğrenmek isteyen varsa, buyursun işte bu gençlikten öğrensin. 19 Mayıs'ın, 29 Ekim'in ruhunu anlamak, öğrenmek isteyen varsa buyursun bu gençlik onlara öğretsin" dedi.

Reklam
Reklam

"Türkiye'nin tapusu, belli kesimlerin belli zümrelerin, elitlerin elinde değil, 75 milyonun elindedir. 75 milyonun yüreğindedir. Hiç kimse kendisini Türkiye'nin yegane sahibi gibi görmesin" diyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin sahibi 75 milyondur. Türkiye'nin sahibi işte bu gençliktir. Artık 19 Mayıs törenleri üzerinden kimse mürebbiye gibi parmağını sallayarak bizi tehdit etmeye kalkışmasın. Çünkü biz onlar gibi 19 Mayıs'ın istismarının değil, 19 Mayıs'ın özünün takipçisiyiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'ye de yüklenerek, "Ey CHP, ey MHP 19 Mayıs sizin için önemliydi de, bugüne kadar neden 19 Mayıs'ın ruhuna sahip çıkmadınız" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz