AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik :

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Suriye'deki devlet devlet olmaktan çıkmıştır. Katliam şebekesine dönüşmüştür. Dolayısıyla her türlü silahı kullanabilir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Suriye'deki devlet devlet olmaktan çıkmıştır. Katliam şebekesine dönüşmüştür. Dolayısıyla her türlü silahı kullanabilir. Kimyasal silah kullanması da bir ihtimal. Ama kesin olmadan bir şey söylememek lazım" dedi.

Partisinin Yüreğir ilçe teşkilatınca düzenlenen iftar yemeğine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Adana'ya gelen Çelik, havaalanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çelik, ülkelerindeki olaylarda vücutlarında yanıklar oluşan ve Adana'da tedavi altına alınan 16 Suriyelinin kimyasal silahla yaralandıkları yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, yaralanmanın neyle veya ne tür bir silahla olduğu yönünde bir bilgisinin bulunmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Suriyeli yaralıları hastanede ziyaret edeceğini ifade eden Çelik, "Suriye'deki devlet devlet olmaktan çıkmıştır. Katliam şebekesine dönüşmüştür. Dolayısıyla her türlü silahı kullanabilir. Kimyasal silah kullanması da bir ihtimal. Ama kesin olmadan bir şey söylememek lazım. Sınıra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal saldırıya karşı taburları yerleştirilmişti gereken tedbirler alınmıştı. Ama her halükarda Halep'teki durumun kritikliği yüzünden, Esed rejiminin daha ciddi katliamlara başvurma tehlikesi var" dedi.

(sürecek)

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: