AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "21. yüzyılda insan öldürerek, can alarak, kan akıtarak insanlar kendilerini ifade etmesin.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "21. yüzyılda insan öldürerek, can alarak, kan akıtarak insanlar kendilerini ifade etmesin. Bu yöntem artık demode bir yöntemdir. Dünyada bu tür hareketlerin hepsi hüsranla sona ermiştir" dedi. Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ'nin hisse devri törenine katılmak üzere kente gelen Çelik, gazetecilerin "Demokratikleşme Paketi" ile ilgili sorularını yanıtladı. PKK'nın silah bırakmasıyla, silahların susması ve normale dönmesinin farklı kategoriler olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu: "PKK silah bıraktıktan sonra hepsi Kandil'e gittikten sonra bu PKK'lılar ne olacak?' sorusunun cevabı işte o zaman verilecek bir cevaptır. Eve dönüş yasası mı devreye girecek, pişmanlık yasası mı, devreye girecek, yoksa yeni düzenlemeler mi yapılması gerekiyor, o zaman bu konuşulacak bir konudur. Ancak bir şeyin altını çizmek gerekiyor. PKK terör örgütü olmasa da veya PKK yeniden silaha dönse de, PKK yeniden saldırganlığa başlasa da biz vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini hiçbir zaman, verilecek bir ihsanmış gibi görmedik görmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın talepleri başımızın tacıdır." Türkiye'de gayrimüslimlere, Alevi vatandaşlara, mütedeyyin insanlara ve birçok kesime verilmemiş haklarının verildiğini, demokratikleşme faaliyetlerinin yürütüldüğünü vurgulayan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onlar adına birileri eline silah alıp dağa çıktığı için bu yapılmıyor. Bugün gayrimüslimler adına silahlı mücadele veren birisi olduğu için bu yapılmıyor. Veya Alevi vatandaşlarımız adına terör örgütü kuran biri olduğu için yapılmıyor. Dindar insanların bugüne kadar gasbedilen hakları onlar adına terör örgütü kurulup silahlı mücadele yapıldığı için verilmiyor. Bir kez daha altını çiziyorum. PKK öyle de yapsa, böyle de yapsa bu Türkiye'nin demokratikleşme çabasını engellemeyecektir ve bizim Kürt vatandaşlarımızın makul ve mantıklı haklarının kendilerine verilmesi ve onların bu hakların tadını çıkarmasının önüne geçecek bir şey asla olmayacaktır. Biz diyoruz ki, 21. yüzyılda insan öldürerek, can alarak, kan akıtarak insanlar kendilerini ifade etmesin. Bu yöntem artık demode bir yöntemdir. Dünyada bu tür hareketlerin hepsi hüsranla sona ermiştir. İşin özü budur. Siyaset yapmak istiyorsan, demokratikleşme paketinden siyasetin alanının genişletilmesi için hükümet üzerine ne düşüyorsa yapıyor. Medeni insanlar konuşa konuşa anlaşırlar. Silahla anlaşılmaz. Başbakanımızın her zaman söylediği gibi sıkılı yumruklarla el sıkışamazsınız. Herkesin bu yönde oturup yeniden bir düşünmesi gerekir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: