Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’ten Gündeme İlişkin Açıklamalar…(2)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kürsüye çıktığı zaman...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kürsüye çıktığı zaman farklı bir adam olduğunu söyleyerek, "Hani bu bilim kurgu filmlerinde var ya akşam ay çıktıktan sonra bir başka şekil alırsınız. Kürsüye çıktığı zaman Sayın Bahçeli o şekli alıyor ve küfrün, hakaretin, iftiranın, yalanın, dolanın haddi hesabı yok" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP ve MHP'nin dünkü grup toplantılarında hükümete yönelik açıklamalarına cevap veren Çelik, Kılıçdaroğlu'nun, 'İktidar bilimi bitirdi' şeklindeki sözlerine ilişkin, 10 yıl önce Türkiye'de 76 üniversite varken bugün 168 üniversitenin olduğunu söyledi. Dünya bilimine katkı açısından da 10 yıl önce Türkiye'nin 23'üncü sırada yer aldığını bugün ise 17'inci sıraya yükseldiğini belirten Çelik, "Rakamlar, sayısal verilerle birlikte niteliğin de arttığını gösterirken, master, doktora yapan kişi sayısı artarken, Türkiye kendi uydusunu dizayn edip uzaya gönderirken, Türkiye savunma sanayinde kendi tanklarını yaparken siz 'batıyoruz', 'bilim adına hiçbir gelişme yok' diyeceksiniz. Allah aşkına size kim inanır, bunları yaptığınız zaman" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kılıçdaroğlu'nun 'Üretim dışlandı' şeklindeki açıklamalarına da tepki gösteren Çelik, "Üretimi dışlayan bir Türkiye, 2002'de 36 milyar dolar ihracat yaparken, bugün 152 milyar dolar nasıl ihracat yapabilir? İhraç ettiğimiz malların yüzde 95-96'sı sanayi mamulüdür; nohut mercimek, fasulye değil" dedi.

Türkiye'nin imalat sanayine kredi veremez hale geldiği yönündeki Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap veren Çelik, "Daha bu sabah itibariyle BDDK'dan aldığım rakamlara göre 2002'de vatandaş yüzde 70'le, yüzde 75'le faizin olduğu bir ülkede kimse kredi alır mı? Kardeş kardeşe TL üzerinden borç vermiyordu. 2002'deki toplam kredi miktarı 48 milyar TL. Bugün ise bu rakam 726 milyar TL'ye çıkmış. 16 kart artış var. Sanayi sektöründe verilen kredi miktarında 8 katlık artış var. Bireysel kredilerde yüzde 39'luk artış var. Siz KOBİ'lere verilen krediyi, kredi kabul etmiyor musunuz sayın Genel Başkan. 1980-2002 arasındaki 22 yılda Türkiye'ye gelen yatırım miktarı 14,9 milyar dolardır. AK Parti'nin iktidarda olduğu 10 yılda Türkiye'ye 119,3 milyar dolar doğrudan yatırım sermayesi geldi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"CHP TÜRKİYE'NİN EN ESKİMİŞ PARTİSİDİR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nun ekonomi ile ilgili açıklamalarını da değerlendirdi. "Sayın Kılıçdaroğlu, dün Grup toplantısında büyük bir ekonomi dehası gibi esip savuruyor ama kusura bakma sen alemi sersem, herkesi kör falan mı zannediyorsun sayın Genel Başkan" diyen Çelik, "Vatandaş, kendisine haksızlık eden bir iktidarı iktidarda tutmaz. Eğer siz vatandaş memnuniyetini sağlamazsanız vatandaş sizi sandığa gömer" şeklinde konuştu.

Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Herkes geldi gitti ama CHP dimdik ayakta' sözlerine de Çemberlitaş'taki dikili taş üzerinden örnek verdi. Çelik, "Çemberlitaş'taki dikili taş da asırlardır orada ayakta fakat işte öyle ayakta" diyerek, "CHP, Türkiye'nin en eskimiş partisidir" diye konuştu.

Çelik, CHP liderinin "Bizim köklerimizde anaların gözyaşı vardır" sözleri içinse, "Vallahi doğrudur. CHP'nin köklerinde gerçekten anaların gözyaşı var" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, CHP'yi namusluların toplandığı bir parti olarak göstermesine de sert tepki gösteren Çelik, "Bu ne demek mefhumu muhalifinde? 'CHP'de toplananların dışındakilerin namustan falan hiç haberi yok. Namustan payları yok.' Böyle bir ifadeyi bir genel başkan kullanamaz. 'Bizim partililer, dürüst namuslu insanlar' diyebilirsiniz. 'Yalnız namuslu insanların toplandığı bir partidir burası' derseniz kusura bakmayın çok yadırgarım" dedi.

Reklam
Reklam

"BAHÇELİ KÜRSÜYE ÇIKTIĞI ZAMAN FARKLI BİR ADAM OLUYOR"

Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'deki grup toplantısında sarf ettiği sözlere cevap verdi. "O sakin, beyefendi sayın Bahçeli, her zaman söylüyorum kürsüye çıktığı zaman bir farklı adam oluyor" diyen Çelik, Bahçeli için "Hani bu bilim kurgu filmlerinde var ya akşam ay çıktıktan sonra bir başka şekil alırsınız. Kürsüye çıktığı zaman sayın Bahçeli o şekli alıyor ve küfrün, hakaretin, iftiranın, yalanın, dolanın haddi hesabı yok. Biz iktidarız birçok şeyi sineye çekeriz. Sayın Başbakan dün hiçbir şey söylemedi. Büyük bir olgunluk örneği gösterdi ama kusura bakmayın ben camiam adına Parti Sözcüsü olarak bu kadar geniş olamayacağım" diye konuştu.

Bahçeli'nin AK Parti'yi Haçlılarla, kafir planlarıyla aynı niyete sahip olmakla suçladığını kaydeden Çelik, "Damat Ferit'in bayrağını taşımakla suçluyor. Soytarılıkla suçluyor. Yeni anayasayla birlikte Türklüğün tasfiye edicileri olarak bizi niteliyor. O kelimeleri kim yazdıysa oraya ben bütün bu kötü yakıştırmaları, bu hakaretleri, bu tahkir ve tezyif ifadelerini sayın Bahçeli bunu yapmak istemezdim ama sayın Bahçeli size aynen iade ediyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"MHP İLE BDP'NİN HİÇ POLEMİĞE GİRDİĞİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, MHP ve BDP'yi birbirine benzeterek "Birbirinin teşvikçisi, tahrikçisi konumunda iki partidir bunlar. Kan gözyaşı, şehit cenazeleri, ölme ve öldürme faaliyetleri olduğu sürece etnisiteye dayalı faaliyet yapan siyasi partiler varlıklarını sürdürürler" diyerek, MHP'lilerle, BDP'lilerin birbiriyle polemiğe girmediğini söyledi. "BDPliler, MHP'ye bir şey söylemiyorlar niye çünkü MHP onlara lazım" diyen Çelik, "Sayın Bahçeli, Güneydoğu'da vatandaşa dışkı yediren zihniyet sizin zihniyetinizdi. Sizin partinizdi demiyorum bakın, sizinle aynı zihniyetti. OHAL'i sürdüren zihniyet, failleri meçhulleri yapan zihniyet, köy boşaltan, köyleri yakan zihniyet, sizinkiyle aynı zihniyetti. PKK'nın eline koz veren, PKK için malzeme oluşturan, PKK için bahaneler üreten zihniyetle Sayın Bahçeli, sizin zihniyetiniz aynıdır" diye konuştu.

MHP'nin "Türkiye bölünüyor" şeklindeki açıklamalarına da tepki gösteren Çelik, şunlar söyledi:

Reklam
Reklam

"Türkiye'yi bu kafa böler. Aksine, insanların aklına gelmeyen şeyi getiriyorsunuz. Biz Türkiye'nin bütünlüğünden, Türkiye'de kan dökülmesinin önlenmesinden yanayız. Gözyaşı bitsin istiyoruz. Bu ateşi söndürmüyorsanız, su taşımıyorsanız hiç olmazsa benzin püskürtmeyin. Yaptığınız budur Sayın Bahçeli. Esas bu yapılan iş soytarılıktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz