Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar Manisa'da

MANİSA (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Gidecek...

MANİSA (İHA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, "Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Gidecek hiçbir yerimiz yok. Öyle bir niyetimiz de yok" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ tarafından Azerbaycan kütüphanelerine 8 bin Türkçe kitap gönderilmesi için başlatılan kampanya kapsamında AK Parti Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın da katılımıyla AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda tören düzenlendi. Törene AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve partililer katıldı. Başlattığı kitap kampanyası hakkında bilgi veren Milletvekili Selçuk Özdağ, "Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gerçekleştirdiğim ziyarette Azerbaycan kütüphanelerinde Türkiye Türkçesi ile yazılmış kitapların az olduğu ve bu konuda bir ihtiyaç olduğu Türkiye'nin Azerbaycan Ataşesi Seyit Ahmet Arslan tarafından dile getirilmişti. Bu ihtiyaca kısmen de olsa cevap verebilmek için bir kitap bağış kampanyası başlattım. 17 Mart 2013'te başlattığım kitap kampanyası çerçevesinde 8 bin civarında kitap toplandı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"GENÇLERİMİZ CEP TELEFONLARININ, İNTERNETİN BAĞIMLISI"

AK Parti Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise, gerçekleştirilen kampanyanın çok anlamlı olduğunu belirterek, "Çocuklarımız, gençlerimiz cep telefonlarının, internetin bağımlısı haline gelmişse de kitap okumak apayrı bir şey. Ben bundan sonraki adımı kendi içimizde, kendi ülkemizde kendi gençlerimizin kitap okumaları üzerine etkinlik yapılması üzerine bekliyorum. Bu kitapları dokunarak, ele alarak okumanın kazandırdığı misyon çok farklı bir şey. Bunu bizler yaşadık biliyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın da yaşaması lazım. Ailelerimizin de bu konuda duyarlı olması lazım. Bu konuyla ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Hem kütüphanelerimize tekrar bir ilgi olsun hem evlerimizde kütüphanelerimiz olsun hem o kütüphanelerimizden çocuklarımız kitapları okusun istiyoruz. Bunun için bir kampanya, bir proje başlatırsak onda da sizlerle bir arada olmak isteriz" dedi.

"GİDECEK HİÇBİR YERİMİZ YOK, ÖYLE BİR NİYETİMİZ DE YOK"

Reklam
Reklam

Türkiye'nin içerisinde bulunduğu durumun önemine dikkat çeken Hotar, "Çözüme doğru giden süreç ayrıca önemli. 2001 yılında yola çıktık ve 2023 diye bir hedef koyduk. O hedefe baktık ki 2023'e ulaşmadan hedef gerçekleşmiş olacak. Bu sefer 2071 dedik. Tabi ki biz şuna inandık; hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Gidecek hiçbir yerimiz yok. Öyle bir niyetimiz de yok. Onun için biz bu ülkeyi hem kendimiz hem de çocuklarımız için daha iyi bir şekilde bırakmak zorundayız" diye konuştu.

Kampanya kapsamında toplanan 8 bin kitap, sembolik bir ücretle PTT Kargo ile gönderilecek. Kitapların 6 gün içerisinde Azerbaycan'a ulaşacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: