Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, geçici orman işçilerinin kadro talebini desteklediğini açıkladı.Hitit Üniversitesi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, geçici orman işçilerinin kadro talebini desteklediğini açıkladı.

Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansa katılmak üzere Çorum’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Öz Orman-İş Sendikası İşyeri Temsilcileri Eğitimi Seminerine katıldı.

Seminerde Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, 7 bin 602 geçici orman işçisinin kadro beklediğini belirterek, “Biz çalışmadan maaş alalım demiyoruz. Ormanda işler sürekli, ama kadrolarımız geçici. Yılın 12 ayında ormanda yapılması gereken işler var. Geçici işçilerimiz yılda 5 ay 29 gün çalışıp, senenin kalan yarısında çalıştırılmadığından, ormancılıktaki işler aksıyor. Bu işçilerimize verilecek daimi kadro, ülke ekonomisine üretim olarak geri dönecektir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, 2007 yılında yapılan yasal düzenlemeyle, kamudaki 200 binden fazla geçici işçiye kadro verildiğini, ancak orman teşkilatında emekli olan daimi işçilerin kadrolarının iptal edilip, yerine kadrosuz ve geçici işçi alındığını, bu yüzden kadro sorununun sürüp gittiğini söyledi.

Uslu, orman işçilerine kadro verilmesinin Orman Teşkilatına mali yük getirmeyeceğini; tam tersine, üretim artışı sayesinde ekonomiye katkı sağlanacağını bildirdi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, AK Parti’nin ülke meselelerini çözmeye ve ekonomiyi büyütmeye odaklı politikalar uyguladığını belirterek, “Parti olarak, haklı olan talepleri her zaman karşılamaya çalışıyoruz. Kadro meselesinde orman işçilerinin yanındayım. Konu hükümet gündemine geldiğinde destekleyeceğim” dedi.

Ağaçlandırma ve yaşanabilir, güzel bir çevrenin ‘milli mesele’ olduğunu da belirten Çelik, “Bunun için ormanlarımıza çok önem vermek zorundayız. Türk Milleti, tarih boyunca doğanın, ağacın, yeşilin ve suyun peşinden gitmiştir. Sahip olduğumuz doğanın kıymetini bilmeli ve sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: