Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cezaevindeki komutanlar ile ilgili olarak, “Onların cezaevinde...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cezaevindeki komutanlar ile ilgili olarak, “Onların cezaevinde bulunuyor olmasından biz de rahatsızlık duyuyoruz ama 1960 Darbesi'ni nereye koyacağız? 1960'ı, 1980'i, 1971 Muhtırası'nı, 28 Şubat'ı unutacak mıyız? Demek ki bazıları geçmişteki alışkanlıklarını bizim dönemimizde de devam ettirmek istedi ama maalesef suçüstü yakalandı” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Nevşehir Ticaret Borsası salonunda partisinin Gençlik Kolları Bölge Toplantısı'na katıldı.

Reklam
Reklam

Şahin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’deki vesayet rejimini bitirmek için yola çıktıklarını belirterek Türkiye’nin darbe, muhtıra ve ara dönem düzeninden mutlaka kurtulması ve bu sözcüklerin sözlüklerde bile yer bulmaması gerektiğini söyledi. İktidarlarının çetelerle ve suç örgütleriyle büyük bir mücadele verdiğini kaydeden Şahin, "Tabii ki biz de cezaevlerinin doluluk oranının yükselmesinden hoşnut değiliz. Özellikle çok önemli görevlerde bulunmuş olan kişilerin cezaevlerinde tutuklu olarak bulunmasından, yargılanıyor olmasından sevinç de duymuyoruz ama Türkiye'de 1960'larda başlayan siyasete, millet iradesine müdahale geleneğini devam ettirmek isteyenlerin bizim dönemimizde de boş durmadıkları mahkeme dosyalarına yansıyan belgelerden aşikardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak cephede, icap ettiğinde, görev düştüğünde komutanlarımızın emriyle şehit düşmeyi şeref bilen insanlarız ancak onların sadece askerlik yapmalarını isteriz. Onların siyaset yapmalarından, siyasete müdahale etmelerinden hiçbir zaman hoşnut olmadık” dedi.

Reklam
Reklam

Kamuoyunda cezaevindeki komutanların suçsuz yere içeride bulundukları ve neyle yargılandıklarını dahi bilmedikleri şeklinde konuşmalar yapıldığını ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onların cezavinde bulunuyor olmasından biz de rahatsızlık duyuyoruz ama 1960 Darbesi'ni nereye koyacağız? 1960'ı, 1980'i, 1971 Muhtırası'nı, 28 Şubat'ı unutacak mıyız? Demek ki bazıları geçmişteki alışkanlıklarını bizim dönemimizde de devam ettirmek istedi ama maalesef suçüstü yakalandı. Artık iş yargıdadır. Bu, bizim işimiz değildir. Biz yasama organının üyesiyiz. Türkiye’de kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır."

AK Parti Gençlik Kolları Bölge Toplantısı’na Şahin’in yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Zafer Çubukçu, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar ile partinin gençlik kolları üyeleri ve yöneticileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: