AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Çadır Kentte Bayramlaşmaya Katıldı

OSMANİYE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Suriyelilerin kaldığı Cevdetiye beldesindeki çadır kentte bayramlaşma programına katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Suriyelilerin kaldığı Cevdetiye beldesindeki çadır kentte bayramlaşma programına katıldı. Bayram namazı için sabanın erken saatlerinde tesisteki camiye akın eden Suriyeli sığınmacılar, namazın ardından ülkelerindeki savaşın biran önce bitmesi için dua etti. Bayram namazını Suriyelilerle kılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, namazdan sonra buradaki sığınmacılarla bayramlaşarak, çocuklara harçlık verdi. Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriyelilerle bayramlaştığı için mutlu olduğunu, yeni bir dönem, yeni bir gün için ellerin semaya açıldığını, savaşın, huzursuzluğun, haksızlığın ortadan kalkması için dua edildiğini söyledi. Suriyelilerin yurdundan, vatanından, özünden, yakınlarından ayrı kaldığını, bağımsızlığı için yakınlarını kaybetmiş insanların olduğunu ifade eden Soylu, şöyle devam etti: “Bir taraftan ay yıldızlı bayrağın semalarda dalgalanmasına duacıyız. Bir taraftan da bugün birlikte olduğumuz insanların aynı bizler gibi aynı huzur ve sükun içerisinde en kısa sürede bu topraklarda yaşadıklarımızı kendi topraklarında da yaşamasını temenni ediyoruz. İçerde birbirimizle bayramlaşmamız gibi Cebelitarık'tan Doğu Türkistan’a kadar bütün insanların bayramlaşmasını istiyoruz. Bayramlarda bütün insanlığa dua edilir. Bütün insanlığa bakmayıp sadece kendi topluluklarına bakan, başka topluluklarda, başka dinlerde, başka inançlarda huzursuzluk olsun diye gayret gösterenleri de aklıselime davet ediyoruz. Onları da insanlığa davet ediyoruz. Bugün, bu hal içerisinde hepimiz buradan gideceğiz.” Türkiye’nin 76 milyon nüfusu ile güçlü olduğunu, bu sebeple yüzyıllarca birlikte bu medeniyette yaşayan kardeşleriyle kucaklaştığını ifade eden Soylu, “Allah sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyada huzursuzluğu ortadan kaldırabilecek bütün Müslümanlara bu gücü ve kuvveti versin ki elini uzattığında önemli ölçüde o el bir çare eli olsun" dedi. Konaklama tesisi dördüncü mahalle muhtarı Adil Receboğlu da “İnşallah bu çileler sona erer ve bayramımızı kendi vatanımızda yaparız. Ne yapalım bayram yapıyoruz, boynumuz bükük ama onurumuz yüksek, umutlarımız büyük. İnşallah o zalimden kurtulup yeniden vatanımıza kavuşacağımızdan eminiz. Bizlere kucak açan devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Bayramlaşmaya, AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal ile AK Parti il teşkilatı yöneticileri de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: