Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Konya’da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, hükümet olarak son 10 yıl dışında 2012’nin başından...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, hükümet olarak son 10 yıl dışında 2012’nin başından itibaren Türkiye’de 6 tane reform yaptıklarını belirterek, bunlardan en önemlisinin çözüm süreci olduğunu ifade etti.

Konya’da AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programına konuşmacı olarak katılan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, düne kadar fesat yuvası olarak tabir edilen Erbil ve Irak’ın bugün Türkiye’nin neredeyse birinci derecede ticari partneri olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Bosna ile Kosova’yı dolaşan bir arkadaşının bir mahallede sohbet ederken, oradaki halkla konuşmasını anlatan Soylu, “Orada soruluyor. Korkuyor musun artık bir soykırımdan diye. Diyor ki, artık korkmuyoruz. Niçin korkmuyorsunuz diyor. Çünkü güçlü bir Türkiye, güçlü bir Türkiye’nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan var. Bu bize anlamlı ve büyük bir sorumluluk da getirmektedir” dedi. Türklerin 1699 Karlofça Anlaşması’ndan sonra gerileyen bir toplum olduğunu kaydeden Soylu, “21. yüzyıl başına kadar ilk kez bugün batı ile aramızdaki makası daraltan bir ülke haline geldik. 2007 yılında Amerika yüzde 119, yani 19 puan büyüdü. Avrupa 8 puan büyüdü 108 oldu. Japonya 105 oldu 5 puan büyüdü. Türkiye 143 oldu 43 puan büyüdü. Bunların hepsini söylerken bir takim rakamlara bir takim reel gerçeklere bağlı olarak söylemeye çalışıyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“TÜRKİYE’Yİ UZUN YILLARDAN BERİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR AMA BÖLEMEDİLER”

Hükümet olarak son 10 yılda yaptıklarının dışında sadece 2012 yılının başından itibaren Türkiye’de 6 adet reform yapıldığını söyleyen Soylu, yapısal dönüşümün devam ettiğini belirtti. Yapılan reformlardan bir tanesinin Büyükşehir yasası olduğunu aktaran Soylu, “Büyük bir devrimdir büyükşehir yasası. İkicisi, kentsel dönüşüm. İnsanların daha rahat yasadığı, daha rahat oyun alanlarının olduğu, daha rahat modernitenin yaşandığı yerler olacak. Kentsel dönüşüm bunun için ihtiyaç. Bu zor bir işti, buna başlanıyor. Üçüncüsü, yeni anayasa. Türkiye 1982 anayasasının kalıpları ile gidemez. Biz kuralları geçtik. Bugün anayasayı geçtik, anayasa geride kaldı. Türkiye ilerde gidiyor. Buna yeni kurallar getirmemiz lazım. Türkiye bugün bunun büyük mücadelesini yapıyor. Dördüncüsü, en önemlilerinden bir tanesi başkanlık sistemi. Bu sistem iki şoförlü araba gibi. Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanı olursa frene basar. Sen gaza basacaksın gideceksin o orda frene basacak. Sen hafif bir durmak isteyeceksin o belki de gaza basacak. O araba ile istikrarlı bir şekilde gitmek mümkün mü? Bu kadar basit. Parlamenter sistem bu yürütmenin iki başlı olduğu bir sistemdir. Efendim o zaman Türkiye bölünür. Türkiye’yi bunlar uzun yıllardan beri bölmeye çalışıyordu zaten ama bölemiyorlar. İstila ile bölmeye çalıştılar, irtica ile bölmeye çalıştılar. Çözüm sürece içerisinde bölmeye çalıştılar ama bölemediler. Hala bölmeye çalışıyorlar. AK Parti'nin Türkiye’nin bütünlüğü için, birliği için hayata geçirdiği en önemli reformlardan biri de çözüm sürecidir. Ben çocukluğumdan beri bu işlerin içerisindeyim takip ederim dünyayı. Hiçbir siyasi parti hele yüzde 52-53 oy oranına ulaşmış bir siyasi parti bir şekilde söylemem gerekir ki, seçimin son bir yılına kala kendi ülkesinin en yakıcı sorunlarından birisine elini atıp da düzeltmeye çalışmaz. İlk kez bir ülkenin güçlü bir iktidarı ve güçlü bir Başbakanı kendi kredibilitesini ülkesinin en temel sorunun çözülmesi üzerine kullanmaktadır. Bu reformdur. Bu bir zihniyet reformudur” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmasının sonunda AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Soylu’ya Mevlana tablo hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz