AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:-"Bizimle Birlikte Köylü Milletimizin Efendisi Olmuştur,köylerimiz De Şehir Olmuştur"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti iktidarı ile birlikte köylülerin Atatürk'ün veciz sözünde olduğu gibi "milletin efendisi",

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti iktidarı ile birlikte köylülerin Atatürk'ün veciz sözünde olduğu gibi "milletin efendisi", köylerin de şehirlerin imkanlarına sahip hale geldiğini ifade etti.

Tanrıverdi, Manisa Merkez ilçeye bağlı Tilkisüleymaniye Köyü Hizmet Konağı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, iktidarları döneminde "şehirde ne varsa köylerde de o olacak" ilkesiyle hareket ettiklerini söyledi.

AK Parti iktidarlarının köylüye ve köye olan bu yaklaşımıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünün gerçeğe dönüştüğünü dile getiren Tanrıverdi, "Bizden öncekiler gerek CHP, gerek MHP'liler, gerekse diğer partiler 'Köylü milletin efendisidir' sözünü sıkça kullandıkları halde, doğrusu köylüye efendilik tasladılar. Tam tersini uyguladılar. Bizimle birlikte köylü milletimizin efendisi olmuştur, köylerimiz de şehir olmuştur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tanrıverdi, iş başına geldiklerinde sadece Manisa merkezde suyu olmayan 190 köyün susuzluk sorununu giderdiklerine dikkati çekerek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesi gereği tüm vatandaşları çağdaş medeniyet hizmetleri ile buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

-"Köy Kanunu yenilenecek"-

Hüseyin Tanrıverdi, köylerin, 1924 yılında çıkarılmış Köy Kanunu ile idare edildiğini, ancak gelişen ve değişen Türkiye'de bu yasanın ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini söyledi.

Bu nedenle Köy Kanunu'nu yeniden düzenleyen bir çalışma yapıldığını ve tasarı olarak meclise sunulacak düzenlemenin, TBMM'nin 1 Ekim'de açılmasının ardından ilk gündeme gelecek konular içinde yer aldığını dile getiren Tanrıverdi, "Köy Kanunu'nu değiştirmek, köy muhtarlıklarını daha imkanlı kılmak, yetkili kılmak ve köylerimizin gelişiminin önünü açmak adına bir düzen kurmak istiyoruz" dedi.

Tanrıverdi, meclis açıldığında ilk ele alınacak düzenlemelerden birinin de Büyükşehir Yasası olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu iki önemli yasamız çıktığı zaman, yeniden düzenlendiği zaman yerel yönetimler daha da güçlendirilmiş olacak, yerel yönetimlerde görev almış arkadaşlarımız ki her biri halkımız tarafından seçilmiş arkadaşlarımızdır; halkımız tarafından seçilen insanların daha yetkili, daha imkanlı olmalarını elbette sağlamak istiyoruz. Ademimerkeziyetçi bir ilkeyi dikkate alarak bu yasal düzenlemeleri yapıyoruz. Yerindelik ve yerellik esasıyla bu düzenlemeleri yapıyoruz."

Tanrıverdi, açılış töreninin ardından Selimşahlar beldesi yakınlarında bulunan üzüm bağları ve mısır tarlalarında çalışan çiftçilerle sohbet etti.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ufuk Kırabalı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: