AK Parti Genel Merkezi Ve Adalet Bakanlığına Yönelik Saldırılar

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığına yönelik saldırılara ilişkin, "Türkiye'nin terör sorununu bitirmesi lazım.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığına yönelik saldırılara ilişkin, "Türkiye'nin terör sorununu bitirmesi lazım. Bu olaylar da dahil kim ne yapmışsa hukuk adına hesabının sorulması lazım" dedi.

Gündoğdu, Kırıkkale Valiliği'ni ziyareti öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ne zaman milletin arzusu doğrultusunda ileri adımlar atmaya kalkışsa, mutlaka bu tür olaylara girişenlerin çıktığını belirtti.

Olayın bu girişimle kalmasını temenni ettiğini ifade eden Gündoğdu, "Emniyetin ve İçişleri Bakanlığı'nın da tedbirleri arttırması lazım. Türkiye'nin terör sorununu bitirmesi lazım. Bu olaylar da dahil kim ne yapmışsa hukuk adına hesabının sorulması lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Mecliste gurubu bulunan bütün siyasi partilere çağrımız, bu tür olaylara prim vermeden, bunları abartmadan, milletin yönelişini, yürüyüşünü, ilerlemesini, durdurmasına asla fırsat verecek açıklamalar gündeme gelmeden, yolculuklarına millet adına devam etmeleridir. Referandumda şu anda mecliste grubu bulunan partilerin bir kısmı (hayır), bir kısmı (evet) demişti ama genel seçimlerde 4 parti de yeni anayasa vaadinde bulunmuştu. Bu vaadi gerçekleştirmek lazım. Ötekini oluşturmayan devlete geçmek lazım. Vatandaşı tanımayan devlet olgusundan, tanıyan devlete geçmek lazım."

-Kamuda serbest kıyafet tartışmaları-

Kamuda serbest kıyafet tartışmalarına ilişkin soru üzerine de Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Artık anayasasını değiştiren bir ülke konumundayken, 82 model, ucube, kadınlara başı açık olmayı, erkeklere bıyığını üsten almamayı, faullerini uzatmamayı, ense tıraşını kısa tutmayı dayatan, neredeyse ayakkabı numarasına karışan bu yönetmenlikten kurtulmak istiyoruz. Dün bizi istismarcılıkla suçlayan Kamu-Sen'in her ne kadar eğitim hizmet kolundaki istifaların artmasıyla da olsa, bu eylemi desteklediğini açıklaması, oldukça güzel bir yaklaşım, teşekkür ediyoruz. Biz bunu bir sendikal rekabet olarak görmüyoruz ama (diğer 10 hizmet kolu için partinizden izin alamadınız mı) diye de sormak gerekiyor. Çünkü başörtüsünü istismar etmek dün ayrı, bugün ayrı açıklama yapmakla mümkün olur."

Reklam
Reklam

Hükümetten, topladıkları 12 milyon 300 bin dilekçeyi işleme koymasını beklediklerini dile getiren Ahmet Gündoğdu, "Bilimsellikte özgürlüğe karşı çıkmak yoktur. Laiklik başı açık olmanın ve başı örtülü olmanın teminatıdır. Ateistliğin, dindarlığın teminatıdır. (Yönetmenliğe uymuyoruz, tanımıyoruz) deyince suç işlediğimizi düşünenler varsa, anayasaya aykırı yönetmenliği tanımamak suç değil, erdemdir. Bu bir başkaldırı değildir, baş eğmemek, boyun eğmemektir. Biz evrensel hukuka, anayasaya ve yasalara uygun bir eylem başlattık" diye konuştu.

Muhabir: Emrah Yaşar / Orhan Canbulatel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: