AK Parti Genel Sekreteri İpek:-"Yerel seçimler Cumhurbaşkanlığıseçiminin provası olacak"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Sekreteri Haluk İpek, "Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçiminin provası olacak" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Sekreteri Haluk İpek, "Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçiminin provası olacak" dedi.

Haluk İpek, AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen, "AK Parti'nin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu seminerde, parti teşkilatlarından ve belediye başkanlarından bütün güçlerini yerel seçimler için kullanmalarını istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'de ileriye doğru hamleleri durdurabilmenin yolu olarak hayal edildiğini belirten İpek, bununla ilgili "yavaş yavaş fısıltılar başladığını" söyledi. Yerel seçimlerde ittifaklar yapıldığını belirten İpek, CHP'nin bir yerde MHP'yi, BDP'nin de bir yerde MHP'yi veya CHP'yi desteklediğini savundu.

Reklam
Reklam

Yerel seçimlerde AK Parti teşkilatlarının direnci ve organizasyonunun çok önemli olduğunu vurgulayan İpek, "Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçiminin provası olacak" diye konuştu.

Dünyadaki değişimler çerçevesinde Afrika'nın kuzeyi, Tunus, Libya ve Mısır'ın yeniden şekillendiğini dile getiren İpek, şöyle devam etti:

"Hepsi Türkiye'yi örnek alıyor, Türkiye'nin gücünü örnek alıyor. Suriye'de taşlar yerinden oynadı. Orada birçok soydaşımız var. Türkiye'nin iyi bir diyalog kuracağı kişilerin olacağı yönetimin oluşması lazım. Bunun için Türkiye'nin güçlü olması lazım. Eğer bütün dünya, ABD dahil Avrupa 'Bugün ne yapacağım. Afrika'da ne yapacağız- Mısır'da ne yapacağız- Libya'da ne yapacağız' diye soruyorsa bu Türkiye Devleti'nin güçlü yönetimden kaynaklanıyor."

Bugünkü başarıların sandıktan kaynaklandığını vurgulayan İpek, "Sandıktan çıktık, anayasa değiştiriyoruz. Sandıktan çıktık, Parlamento'da doğru kararlar aldık. Sürekli güçlendik. Tüm dünyada insanlar Türkiye'den gayrimenkul almak istiyor. Yatırım yapmak istiyor. Türkiye'yi yatırım yapacak en güvenilir ülke olarak görüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Eski Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise Türkiye'de hayalleri gerçekleştirdiklerini belirterek, bu hayalleri AK Parti'nin içinden çıkmış belediye başkanları ve milletvekillerinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: