Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı…(1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki olaylara karışanların, CHP'li vekilleri alıp Esad'a götürenler olduğuna dair belgelerin...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki olaylara karışanların, CHP'li vekilleri alıp Esad'a götürenler olduğuna dair belgelerin ellerinde olduğunu belirterek, "İş artık bu noktaya geldi. Sen neyi konuşuyorsun, hangi Reyhanlı halkının, hangi Hatay'daki kardeşimin yanında olduğunu savunuyorsun. Size elçilik edenler, ne yazık ki Reyhanlı olayının planlayıcıları" dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, AK Parti Genel Merkezi'nde başladı. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, muhalefetin şu anda çok büyük bir çaresizlik ve acziyet içinde olduğunu belirterek, hiçbir konuda politika üretemeyen muhalefet partilerinin hiçbir sorun karşısında ayakları yere basan, yaraya merhem olacak bir çare sunamadığını dile getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin imajını zedelemeye başladığını ifade eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun çaresizlik ve acziyet içinde olduğunu söyledi. "Bu zat Türkiye'nin, Türkiye siyasetinin, Türkiye demokrasisinin imajına lekeler sürmeye başladı" diyen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin anamuhalefet partisinin Avrupa Parlamentosunda düştüğü durumun, CHP kadar, CHP'ye gönül verenler kadar, bu ülkenin vatandaşları olarak kendilerini de üzdüğünü ve yaraladığını söyledi. CHP'nin Suriye ile ilgili politikasını da eleştiren Erdoğan, CHP milletvekillerinin Diyarbakır'dan çok Şam'a gittiklerini ve Esad'la hatıra fotoğrafı çektirdiklerini ifade etti. Reyhanlı'daki olaylara karışanların, CHP'li vekilleri alıp Esad'a götürenler olduğuna dair belgelerin ellerinde olduğunu kaydeden Erdoğan, "İş artık bu noktaya geldi. Sen neyi konuşuyorsun, hangi Reyhanlı halkının, hangi Hatay'daki kardeşimin yanında olduğunu savunuyorsun. Size elçilik edenler, ne yazık ki Reyhanlı olayının planlayıcıları" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Erdoğan, “Unutmayın, şu anda Esed'in zulmünden kaçan muhacirlere benim Reyhanlı'daki kardeşlerim, ensar görevini görmeliler. Aynı görevi yapmalılar, onlar da aynen o zaman olduğu gibi evlerini açmalılar ve onları kendileri için bir suç unsuru olarak görmemeliler ve bu oyunun arkasında çok ciddi tehlikenin yattığını bilmelidirler" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin IMF'ye borcunu bitirmesiyle ilgili değerlendirmeleri nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi. Erdoğan, Türkiye'nin IMF'ye borcunu ödemesi karşısında Bahçeli'nin sevinmesi, gururlanması gerekirken, her zaman yaptığı gibi, rakam kalabalığıyla işi geçiştirmeye çalıştığını söyledi. Türkiye'nin özel sektör dahil brüt dış borç stoğunu yüzde 56'dan yüzde 43'e düşürdüklerini dile getiren Erdoğan, kamu net borç stoğunu MHP'li koalisyon hükümetinden yüzde 61,5 seviyesinde aldıklarını ve yüzde 17 seviyesine düşürdüklerini söyledi. Erdoğan, "Dürüst bir politikacı, dürüst bir genel başkan bu oranlara bakıp, 'Türkiye'nin dış borcu arttı' diyemez. Diyorsa ya dürüst değildir ya da ekonomi cahilidir" değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yönetiminde Türkiye ekonomisine 2001'de ağır faturalar yüklendiğini dile getiren Erdoğan, bu işin hayat tecrübesi gerektirdiğini, sadece kitabın kapakları arasına bakmakla bu işin olamayacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz