AK Parti, Gezi Olaylarının Sosyo-politik Sonuçlarını Çalıştayda Değerlendirdi

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı, gezi olaylarının sosyo-politik sebep ve sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla...

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı, gezi olaylarının sosyo-politik sebep ve sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla perspektif yaklaşım çalıştayı yaptı. Çalıştay sonucunda gençlik araştırmalarına ağırlık verilmesi, AK Parti iktidarının yaklaşık 11 yıllık sürecinde seçimle iş başına gelemeyen ve uzun bir süre daha gelemeyeceğini gören kesimlerin olaya ilişkin katkılarının analizi planlandı.

AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın ev sahipliğinde 'Gezi olaylarının sosyo-politik sebep ve sonuçlarının değerlendirilmesi' çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya; birim başkan yardımcıları Prof. Dr Mazhar Bağlı, Çiğdem Karaaslan ile MKYK Üyesi Yasin Aktay, Türk Alman Ünv. Rektör Yrd. Prof. Dr. M. Emin Köktaş, Gazi Ünv. Öğretim üyesi Doç. Erdinç Yazıcı, Dokuz Eylül Ünv. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Yıldız, Ege Ünv. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya Paker, Gazeteci Yazar Orhan Miroğlu ve Markar Esayan katıldı. Çalıştayda, gezi parkı olaylarının sosyolojik ve politik açılardan analizi yapılarak bir perspektif oluşturmak üzere çeşitli değerlendirmeler yapıldı.

Reklam
Reklam

İkincisinin de yapılmasının kararlaştırıldığı ilk çalıştay’da genel olarak şu görüşler ortaya çıktı: Gençlik araştırmalarına ağırlık verilmesi, AK Parti iktidarının yaklaşık 11 yıllık sürecinde seçimle iş başına gelemeyen ve uzun bir süre daha gelemeyeceğini gören kesimlerin olaya ilişkin katkılarının analizi planlandı.

Türkiye’nin önlenemez yükselişini engellemeye yönelik uluslararası paydaşların da dikkatlice izlenmesi gerekliliği değerlendirilen çalıştayda, süreç içinde görülen medyanın tutumu ve gerçek entelektüel yaklaşımların zayıflığının demokrasinin bir boşluğu olduğu ele alındı. Gerek çözüm süreci, gerek alevi açılımı, gerekse yeni demokratikleşme adımlarının aynı hızla devamı noktasında fikir birliğine varıldı. Siyasi hafızanın güçlü bir şekilde tesis edilerek önümüzdeki süreçlerde yol haritası oluşturmasındaki önemi vurgulanırken, bir kaç özel üniversitenin sürece olumsuz katkısının yanı sıra diğer üniversitelerin akademisyen görüş ve entelektüel birikimlerinin zayıf kalmasının sebepleri ve önemi de vurgulandı. İyi niyetli ve sadece seslendirilen amaca yönelik eylem ve söylemlerin illegal söylem ve eylemlerden ayrı tutularak özellikle incelenmesinin gerekliliği konusunda ortak kanaat oluştu. Yaralı politik kimliklere yönelik üretilen politikaların daha iyi anlatılarak geliştirilmesinin gerekliliği ve buna yönelik öneriler paylaşıldı.

Reklam
Reklam

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, çalıştayın, sonuçlarıyla çok faydalı olduğunu, ortaya çıkan görüş ve önerileri Merkez Yürütme Kurulu'nda Başbakan’a ileteceğini belirtti. Türkiye'nin geleceği için birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Hotar, tam ve kesintisiz demokrasilerde iktidarları belirleyenin seçimler yani sandık olduğunun bir kez daha altını çizdi. Hotar, sandıkta mücadele etmenin demokrasilerin vazgeçilmez bir kuralı olduğuna bir kez daha dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: