Ak Parti Grup Başkan Vekili Elitaş, Soruları Cevaplandırdı

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, terör örgütünün Türkiye dışına çıkmasıyla ilgili yasal bir...

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, terör örgütünün Türkiye dışına çıkmasıyla ilgili yasal bir düzenleme yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Elitaş, Meclis’te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023’te eyalet sisteminin gündeme getirilebileceği yönündeki açıklaması ile ilgili bir soru üzerine Elitaş, “Türkiye büyük bir ülke, büyük ülkenin de kendine göre meselelerini halledebilmesi için bunlar tartışılabilir, düşünülebilir ama biz hiçbir zaman tartışmadan kaçmamalıyız. Her şeyi tartışabilmeliyiz. Milletimizin kanaati neyse o doğrultuda da sonuca ulaşmalıyız. Şu anda eyalet sistemiyle ilgili herhangi bir düşüncenin, çalışmanın olmadığını ifade ediyoruz ama her fikrin Türkiye’de tartışılmasının artık ‘bölünmeyle’, ‘ satmayla’ değerlendirmeyle alakasının olmaması, insanların zihinsel devrim yapmaları gerektiğinin ifadesidir” dedi.

Reklam
Reklam

Muhalefetin konuya ilişkin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Elitaş, “Ufukları bir metreden öteye gitmeyen muhalefet 2023’ten sonrasını nasıl değerlendirebilir? On uda milletimiz takdir eder” dedi.

Terör örgütünün ülke dışına çekilmesi konusunda BDP’nin yasal güvence talebinin hatırlatılması üzerine Elitaş, “TBMM bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi yapmaz, yapamaz. Onu ifade edenler ne anlama geldiğini herhalde bilmiyorlar. Hükümet bu konuyu üstlenmiştir, Başbakan bu konuda güvenceyi vermiştir. Biz hükümet olarak silahlı örgütlerin sınır dışına çıkmalarını garanti ediyoruz dedik. Bütün amacımız milletimizin huzuru, refahı ve rahatlığıdır” diye konuştu.

Bu konuyla ilgili hukuki düzenleme yapma imkanı olmadığını vurgulayan Elitaş, “Terör örgütünün mensuplarının ‘ülkemizi terk edin’ çağrımıza verecekleri cevap; nasıl gideceklerse o şekilde gidecekler, ülke dışına çıkacaklar. Bunu TBMM’de yasal olarak düzenlemek mümkün değil, şartları mümkün değil” dedi.

Terör örgütüne, ‘terörle mücadeleye devam ederiz, Türkiye’yi terk ettiğin zaman da buna müsaade ederiz’ dediklerini belirten Elitaş, “Olayın özü budur” dedi.

Reklam
Reklam

YENİ ANAYASA

Yeni anayasa yapımı için öngörülen 31 Mart tarihine iki gün kaldığının hatırlatılması ve AK Parti olarak bundan sonra nasıl yola devam edeceklerinin sorulması üzerine Elitaş, şunları kaydetti:

“Bu süreç içinde eğer partiler milletin verdiği talimata uygun şekilde anayasa yapmak istiyorlarsa bunu en kısa zamanda bitirirler, aksi takdirde biz kendi anayasa teklifimizi Anayasa Komisyonuna veririz. Komisyon üyesi arkadaşlarımızın fikrini aldıktan sonra; diğer siyasi parti gruplarının samimiyetleriyle ilgili değerlendirme yaptıktan sonra bakılır. Ama şu ana kadar bizim tespitimiz 31 Mart yani Pazar günü verdiğimiz süre doluyor, sonraki süreçte eğer onlar samimi şekilde, iyi niyetle çok kısa zamanda bitirecekleri şeklinde bir beyan vermedikleri takdirde biz anayasa değişiklik teklifimizi veririz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz