Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın 'derin' Değerlendirmesi

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazıyla...

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de AK Parti iktidarıyla birlikte derin yapıların bir kısmının ortaya çıkartıldığının, fakat bunların buz dağının görünen yüzü olduğunu vurguladı.

Memleketi Adıyaman'a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, gazetecilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazı ve kuvvetler ayrılığı konularında açıklamada bulundu.

Reklam
Reklam

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, Başbakan Erdoğan'ın dinlenmesiyle ilgili şu açıklamada bulundu: "Ülkenin Başbakanının çalışma ofisinde böceğin bulunması, Türkiye’deki derin yapılanmanın ulaştığı yeri göstermesi açısından son derece önemlidir. Biz cesaretle, kararlılıkla bu bütün antidemokratik yapılanmanın üstüne gitmeye devam edeceğiz. Ergenekonla, balyozla, diğer uzantılarıyla, darbe planlayıcılarıyla da mücadele ediyoruz. Bugün gelinen noktada zaten özellikle bu ülkede darbe yaparak cumhurbaşkanlığına kadar çıkan insanlar yargılanabiliyorsa, sorgulanabiliyorsa, darbe planlarına kalkışılanlarla ilgili dava açılabiliyorsa bu sevindiricidir. Ülkedeki derin yapılanma ilk gündeki gibi değil. Yani çok ciddi başarılar elde ettik ve bunları su yüzüne çıkardık. Ama bunlar buz dağının görünen yüzüdür. Hala bitti mi derseniz? Halen bittiğine kanaat getirmiyorum. Artık bu ülkede hükümet gerçek manada hüküm etmeye başladı. Bir takım derin yapılanmaların esareti altında değil artık. Kararlı bir şekilde dik duruşuyla, bütün bunlarla mücadele etmeye devam ediyoruz. Gelinen noktayı önemsiyoruz. Bu yapılanmalarla ilişkin elek altı kalmış uzantıları vardır. Ama biz kararlılıkla normalleşme sürecini devam ettiriyoruz. Demokratik adımlar atmaya devam ediyoruz."

Reklam
Reklam

Aydın, kuvvetler ayrılığı konusunda ise, şöyle konuştu: "Bütün kuvvetlerin olması gerektiğini, olması gereken bu kuvvetlerin de yerli yerinde asli görevine dönmesi gerektiğini söylüyoruz. Kuvvetler birbirini baskı altına almamalıdır. Tabi ki bir eş güdüm, iş birliği olacak ama herkes kendi görevini yapacak. Anayasa Mahkemesi tarafından '367 kararı'yla bir müdahale oldu. Yürütmenin görevine bir müdahale oluyor mu? Zaman zaman oluyor."

Adıyaman'a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, ilde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Aydın ziyaretlerinin ilkini, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu'ya yaptı. Burada yeni adliye binasının inşaatıyla ilgili konuşma gerçekleştirilirken, Ahmet Aydın daha sonra Adıyaman Baro Başkanı Av. Abdullah Tel’i ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği'ne atanan Dr. Hüseyin Şen ve ekibine de ‘hayırlı olsun’ ziyareti gerçekleştiren Aydın, burada insanların sağlık hizmetlerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Adıyamanspor Kulüp Başkanlığı'na seçilen iş adamı Hüseyin Koç'u da ziyaret eden Ahmet Aydın, Hüseyin Koç'a başarılar diledi. Adıyamanspor'un kent için büyük önemi olduğunu ifade eden Aydın, kendilerine düşen bir görev olması halinde ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Hüseyin Koç ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, siyasi ve bürokratlar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu aktardı. Koç, daha sonra Aydın'a forma hediye etti.

Ahmet Aydın'ın ziyaretlerine; Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti İl Başkanı Av. Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, MKYK Yedek Üyesi Av. Mustafa Aklayış ve parti yöneticileri eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz