Ak Parti Grup Toplantısı (1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”2053 yılında bugünkü muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek zor değil....

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”2053 yılında bugünkü muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek zor değil. Devlet Bahçeli 2053 yılında yani 40 yıl sonra, MHP’nin 140. yılında nasıl iktidara geleceğinin aritmetik hesabını yapıyor olacak” dedi.

TBMM’de AK Parti grubunda konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partililerin tezahüratları arısında başladığı konuşmasında AK Parti’nin hedefleri arasında yeni bir tarih ekleyerek İstanbul’un fethinin 600. yıl dönümü olan 2053’ü hedeflerin arasına aldıklarını ve şimdiden hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

AK Parti’nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 34 oy oranı ile hükümet olma şansını bulduğunu, 12 Haziran seçimlerinde yüzde 50 oranında oy aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Şuanda AK Parti’nin oyu yüzde 50’nin de üzerine çıkarak 52 civarına ulaşmıştır. Türkiye’nin en önemli meselesi olan terör meselesini çözdüğümüzde, engelleri kaldırıp her anlamda hizmetleri gerçekleştirdiğimizde milletimizin teveccühü daha da artacaktır. Bizim Hedefimiz 2023. 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Eylül ayında büyük kongremizde bir başka büyük uzun vadeli hedefi, 2071 ilan etmiştik. O tarihi göremeyecek olsak da bugün doğacak çocukların öyle bir hedefle büyümesi için yolu şimdiden hazırlıyoruz” diye konuştu.

Yeni bir hedef açıklayan Başbakan Erdoğan, “Bugünün gençlerinin, çocuklarının inşallah erişecekleri bir başka önemli yıl dönümünü hedef olarak burada ilan etmek istiyorum. İstanbul’un 1453 yılındaki fethinin 600. yıl dönümünü, yani 2053 yılını AK Parti olarak hedeflerimiz arasına alıyor, o büyük yıl dönümü için şimdiden hazırlıklara başlıyoruz. Muhtemelen şahsım dahil birçoğumuz o tarihe de erişemeyeceğiz. Gençlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız için daha yaşanabilir Türkiye inşa etmek, İstanbul’un fethedildiği dönemdeki gibi dünya lideri bir Türkiye imar etmek için şimdiden kolları sıvıyoruz. Genç kardeşlerimizin şunu hatırlarında tutmalarını istiyorum; eğer Süleyman Şah olmasıydı, onun hayalleri hedefleri olmasaydı Ertuğrul Gazi, Osman Gazi olmazdı. Osman Gazi İstanbul’un fethinden 154 yıl önce İstanbul’un Tuna’nın, Nil’in Dicle ve Fırat’ın hayalini görmesiydi İstanbul’un fethi olmazdı, bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmazdı. Bizim neslimize birer Fatih Sultan Mehmet olma hedefi verilmedi, böyle bir özgüven aşılanmadı. Ama biz bugünün nesline gençlerine birer Fatih olma, Fatihler yetiştirecek anne baba olma şuurunu vermek, onlara iddialı hedefler sunmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

2053 yılında bugünkü muhalefetin ne durumda olacağını açıklayan Erdoğan, “2053 yılında bugünkü muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek hiç zor değil. Büyük bir ihtimalle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2053 yılında, yani 40 yıl sonra MHP’nin 140. yılında nasıl iktidara geleceğinin aritmetik hesabını yapıyor olacak. AK Parti bugünün gençleri yönetiminde dünyanın en büyük devleti yaptıkları Türkiye’yi daha da büyütmenin, 2071 hedeflerine ulaştırmanın mücadelesi içinde olacak. 2053 için yakıştırmalar yapan olacaktır, Allah ömür verirde 2053’e ulaşırsak, durmak yok yola devam diyenlerden olacağız” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz