Ak Parti Grup Toplantısı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül davasına müdahil olma kararlarıyla ilgili, "Türkiye'de darbelerin ilk ve...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül davasına müdahil olma kararlarıyla ilgili, "Türkiye'de darbelerin ilk ve en önemli muhatabı milletin meşru temsilcisi durumundaki hükümetler olmuştur. Bugün de milletin meşru temsilcisi sıfatıyla, ülkeyi yönetme sorumluğunu üstlenmiş bir hükümetin mensupları olarak bu davanın tabii tarafı olduğumuza inanıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında Başbakanlık olarak yarın başlayacak 12 Eylül davasına müdahil oyma kararı aldıklarını hatırlattı. Erdoğan, Türkiye'de darbelerin ilk ve en önemli muhatabının milletin meşru temsilcisi durumundaki hükümetler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bugün de milletin meşru temsilcisi sıfatıyla, ülkeyi yönetme sorumluğunu üstlenmiş bir hükümetin mensupları olarak bu davanın tabii tarafı olduğumuza inanıyoruz. 12 Eylül darbesine yönelik dava açılabilmesine ilişkin süreci de biliyorsunuz biz başlatmış ve neticelendirmiştik. Milletimizin desteğiyle bir 12 Eylül günü hayata geçirdiğimiz Anayasa düzenlemesinin ardından yargı da görevini yerine getirmiş ve dava sürecini başlatmıştır. Müdahil olarak gayet yakından takip edeceğimiz bu davanın ülkemiz ve milletimiz, demokrasimiz için hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum."

HARP AKADEMİLERİ KOMUTANLIĞI'NDAKİ TOPLANTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in davetiyle Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaret ettiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı, komutanlar, kurmay subaylar, askeri personel ve misafir subay öğrencilerin bulunduğu ve 700-800 katılımın olduğu salonda bir konuşma yaptığını söyledi.

Konuşmasında 'Türkiye'nin dış politika vizyonu, terörle mücadele, demokratikleşme adımları, savunma sanayindeki gelişmeler, ekonomi, altyapı ve üstyapı'ya ilişkin bilgilendirme yaptığını belirten Erdoğan, "Dünkü gazetelerde bunun ciddi manada, cımbızlanarak farklı şekilde iletilmesi uygun, şık olmadı. Onun için de bir düzeltmeye ister istemez mecburiyet hasıl oldu. Konuşmanın asıl özeti bu ifadeler" dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, hafta sonu hayatını kaybeden sinema sanatçısı Ekrem Bora ve Osmanlı Hanedanı mensuplarından Fatma Neslişah Osmanoğlu'nun vefatı dolayısıyla da başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan, Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden 4 madenciye de Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilediğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz