Ak Parti Grup Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akiller Grubu kurulmasının kararını ancak kendilerinin verebileceğini, buradaki isimleri ancak kendilerinin...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akiller Grubu kurulmasının kararını ancak kendilerinin verebileceğini, buradaki isimleri ancak kendilerinin seçebileceğine vurgu yaparak, "Eğer bunu kurmanın kararını verirsek, bunun kararın verdiğimizde de 780 bin kilometrekareyi kuşatacak bir adım atarız. Ve bu adımı attığımız zamanda onların bir yaptırım bir gücü değil; onlar bizim ancak bir müşavere heyetimiz olacak" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İçeride ve dışarıda bazı kesimlerin terör örgütüne 'silah bırakma', 'terörden vazgeçme' şeklinde akıl verdiklerini söyleyerek, "Terörün bitmesi, Türkiye'ye bahar gelmesi karşısında adeta üzüntüden bunlar kahroluyorlar" dedi. AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıların birer rol kapma amacıyla yapıldığına vurgu yapan Erdoğan, "Aşırı soldakilerle, aşırı sağdakiler de aynı gözyaşını döküyor, aynı üzüntüyü paylaşıyorlar. Birbirlirenden hiçbir farkı yok. Yaptıkları aynı. Onlar da terör biteceği için, şehit cenazeleri gelmeyeceği için, istismar bataklığı kurutulacağı için üzülüyor, göz yaşı döküyor ve çırpınıyorlar. Biz bu zavallıların gözyaşından hiç rahatsız değiliz. Anneler ağlamasın da, bu terör baronnları istedikleri kadar ağlasınlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de 10 yıllardır sunu olarak sürekli bir düşman üretildiğini, irtica denilerek, bölücü denilerek sanal bir tehdit üretildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, "Ne oldu, var mı böyle birşey, yok. Bölücülük dediler, ne oldu hepsi boş" dedi. Toplumu dizayn etmek için hangi korku gerekiyorsa onun topluma empoze edildiğini ifade eden Erdoğan, "Biz AK Parti olarak ne yaptık, biz milletle el ele verdik" şekilnde konuştu. Kendilerinin tüm suni tehditleri ortadan kaldırdıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, çözüm sürecini istemeyenlerin tek sığınağının kaldığını onun da terör olduğunu belirtti. Terör sorunun çözülmesiyle bu kesimlerin tüm umutlarının suya düşeceğini ifade eden Erdoğan, "Hiç kusura bakmasınlar biz bu ülkede demokrasi açığını kapattık ve kapatıyoruz. Terör bataklığını inşallah kurutuyoruz. Türkiye'nin ayağındaki bu parangayı söküyor ve atıyoruz" diye konuştu.

"TERÖRE DESTEK VEREN ÜLKELERİ REZİL EDECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan, DHKP-C operasyonlarının 'hukuksuz' olduğunu iddia eden muhalefete de sert sözlerle yüklendi. " 'Buralara yapıyan baskınlar hukuksuzdur' diyorlar. Ne olacaktı, seyir mi edilecekti?" diye konuşan Başbakan Erdoğan, "Siz bu ülkenin iktidar partisinin 200 metre mesafeden oraya lav silahıyla ateş açın, Adalet Bakanlığı'na el bombasıyla ateş açın, bunun karşısında devletin güvenlik güçleri sessiz sedasız dursun, 'iyi yapıyorsunuz' desin, alkışlasın. Yok böyle bir şey. Gereği neyse yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na saldırı gerçekleştiren DHKP-C terör örgütüne hangi ülkelerin destek verdiğini de uluslarası platformlarda belgeleriyle ortaya koyacaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dışarıda hangi ülkelerden besleniyorlarsa onların da üzerine gidiyoruz. Onların da üzerine gideceğiz. Onları da dünyaya bir defa rezil edeceğiz. Her türlü uluslararası toplantılarda onları da belgelerle dile getirmek suretiyle ifşa edeceğiz. 'Bakın diyeceğiz 'siz dünyada hak ve özgürlükleri savunmuyorsunuz. Siz demokrasinin lafını yapıyorsunuz. Ama ülkelerinizde özel kamplarda bunların yetişmesine çanak tutuyorsunuz. Adreslerine varıncaya kadar, resimleriyle, belgeleriyle bunları uluslararası toplantılarda ifşa edeceğiz. Kim nedir veya kim kimdir bunlar iyi bilinsin. Bizim hiç kimseden gizlediğimiz bir şey yok, gizli saklı yürüttüğümüz bir şüreç de yok. Hele hele meşruiyet zemininin dışına çıkacak, hukukun dışına çıkacak bir adım asla söz konusu bile değildir ve olamaz. Milletim bunu anlıyor, görüyor ve takdir ediyor. Anamuhalefet bunu dahi göremiyor, görmek istemiyor."

Reklam
Reklam

"AKİLLER GRUBU KARARINI VERDİĞİMİZDE, 780 BİN KİLOMETREKAREYİ KUŞATACAK ADIM ATARIZ"

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda ise 'Akil Adamlar' konusuna da değindi. "Gazeteler tutturmuş bir Akil Adamlar gidiyor. Bizden böyle bir açıklama çıktı mı?" diye soran Başbakan Erdoğan, "Bize bir ara televizyonda sordular, 'böyle bir akiller grubu oluşturulabilir mi', 'oluşturabiliriz' dedik. Birileri de durumdan vazife çıkararak hemen 6-7 kişi topladılar, dolaşmaya başladılar. Ne yaptılar, ne ettiler durumdan vazife çıkardılar. Yaptılar. Ee şimdi tekrar yoğun bir şekilde bir kampanyadır gidiyor. Kimisi Akil Adamlar diyor, kimisi Akil İnsanlar diyor vesaire..." şeklinde konuştu. Akil Adamlar Komisyonu'nda kimlerin yer alacağına ancak kendilerinin karar verebileceğine dikkat çeken Erdoğan, "Ama biz bir adına Akiller mi deriz, Akil İnsanlar mı deriz, böyle bir çalışmayı eğer yapacaksak, böyle bir kararı vereceksek, bunun kararını biz veririz. Gazetelerin köşe yazarları veya medya bunun kararını veremez. Çünkü bu işin sorumlusu biziz, hesabını bunun biz vereceğiz. Onlar vermeyecek. Dolayısıyla biz de hesabını vereceğimiz bir işin altına bedenimizi zaten koyarız ve koyduk. Ve zaten bu süreci de böyle çalıştırıyoruz, böyle de çalıştıracağız. Ama sabırla siz bizi izlemeye devam edin" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan Akil Adamlar konusuyla ilgili olarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En ideal bu toplumda karşılığı olan insanlar kimlerdir? Biz bunlara bakacağız eğer böyle bir adım atacaksak. Eğer karşılığı yoksa biz bu insanlarla niçin yola çıkalım? Bazı kuşkuları gidermek istiyorum onun için hemen söylüyorum. Belki Akiller veya Akil İnsanlar, birileri de Akil Adamlar diyor. Çünkü hanımlar da bu işe dahil olacağına göre Akil İnsanlar ifadesi daha şık düşer. Veya Akiller ifadesi daha şık düşer. Böyle bir şey düşünülebilir. Eğer bunu kurmanın kararını verirsek, bunun kararın verdiğimizde de 780 bin kilometrekareyi kuşatacak bir adım atarız. Ve bu adımı attığımız zamanda onların bir yaptırım bir gücü değil; onlar bizim ancak bir müşavere heyetimiz olacak. Ancak böyle bir görev için onlardan böyle bir destek alabiliriz. Ancak toplumun bu noktada algısın yönlendirme noktasında biz onlardan böyle bir destek alırız. Çünkü burada toplumun yanlış bir algılama süreci içerisine girmemesi lazım. Öyleyse böyle bir Akiller heyetine, bir Akil İnsanlar grubuna ihtiyacımız olabilir. Ve bunlardan da şüphesiz ki istifade etmek isteriz. Ve her kesimin burada olmasını da isteriz. Ve bu üst düzeyde belki bazı üst düzey STK'lar bu işin içerisinde temsilcileriyle bulunabilir. Bunun yanında gerçekten medyadan, üniversiteden bir çok kanaat önderlerinin de içinde bulunduğu böyle bir Akiller Grubu oluşabilir. Ama bütün bunların çalışma çerçevesine varıncaya kadar, ne gibi bir çerçevede bu işi yapacaklar. Bunu da yine kendileriyle görüşmek suretiyle böyle bir süreci başlatabiliriz. Ama bu grup bir karar mercii asla değildir. Ve burada biz hükümet olarak seçiçiyiz bunu da özellikle bilmenizi istiyorum. Ve büyük bir devlete düşen, yakışan da budur. Korkmadan, çekinmeden, tereddüt etmeden sorunların üzerine gidiyoruz. Ülkemizi, milletimizi daha da büyütüyoruz. İşte çevrede olanları görüyorsunuz. Ama hamdolsun ülkemiz emin adımlarla geleceğe yürüyor, büyük bir devletin büyük milleti olarak 76 milyonun rahat olmasını, huzur içinde olmasını bizim için çözüm için dua etmesini rica ediyorum. Bakın şurada bir ay içinde, iki ay içinde hava değişti. Güneydoğu'ya yatırım yapmak için şuanda lisans müracaatları biranda bire yirmi, bire otuz, bire kırk artmış vaziyette. Çünkü millet yatırım yapacak ama birşey bekliyor. Yani bu bölgede en fazla teşvik oraya var, teşvik var ama öbür taraftan da terör var diye yatırımcı girişimci tabi oraya gidemiyor. Ama bu rahatlama olduğu zaman, bu çözüm süreci hakikaten gerçekleştiği anda ben inanıyorum ki Güneydoğu olsun, Doğu olsun burada yatırımlarda çok ciddi bir patlama olacaktır ve istihdam noktasında çok ciddi bir boşluk süratle doldurulacaktır".

Reklam
Reklam

Konuşmasının ardından ise Başbakan Erdoğan'a Van şehit aileleri adına plaket ve bazı hediyeler takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz