Ak Parti Grup Toplantısı (3)

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Bursa mitinginde 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganlarına, 'Onun da...

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Bursa mitinginde 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganlarına, 'Onun da zamanı gelecek' karşılığını veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert tepki gösterdi. Erdoğan, “MHP Genel Başkanı’nın kalabalığın gazına gelip, böyle sorumsuzca bir dil kullanması bir talihsizliktir. MHP Genel Başkanı’nın kullandığı bu dil, 1980 öncesinde öldürülen, 1980 sonrasında idam edilen gençlerin hatıralarına açık şekilde saygısızlıktır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de AK Parti Grubu’nda yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bursa mitingindeki konuşmalarına değindi. Türkiye’nin huzura doğru ilerlemesinden MHP’nin son derece rahatsız olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Kalabalıktan bir grup bir slogan atıyor, ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ Bu genel başkan da çıkıyor son derece sorumsuz bir şekilde ‘merak etmeyin onunda zamanı gelecek’ diyor. Bir siyasi sorumluluk taşıyan insana böyle bir ifade yakışır mı? ‘Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi’ mantığıdır bu mantık. Kime vuruyorsun, kimi vuruyorsun? ‘Zamanı gelecek’ dediğin zaman bununla neyi ifade ediyorsun? Bu ülkenin karşılıklı bir öz güvene, karşılıklı bir dayanışmaya, huzur içinde, barış içinde yaşamaya ihtiyacı varken, sen ‘vurmanın da öldürmenin de zamanı gelecek’ diye böyle bir ifadeyi kullanıyorsun. Geçmişte, daha önceki mensubu olduğum partide bu tür sloganlar atan oldu, bende ‘bizim kitabımızda ne vurmak ne öldürmek yok’ der ön keserdim. Çünkü biz vurmaya, öldürmeye değil, biz hayat vermeye geldik. Bizim anlayışımız bu. AK Parti olarak ne gençlik kollarımız ki, gençlik kollarımızın üye sayısı 2 milyon civarındadır, biz onlara hiçbir zaman teröre çanak tutacak bir mesaj vermedik” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Açıklamayı talihsizlik olarak nitelendiren Erdoğan, “MHP Genel Başkanı’nın kalabalığın gazına gelip, böyle sorumsuzca bir dil kullanması bir talihsizliktir. MHP Genel Başkanı’nın kullandığı bu dil, 1980 öncesinde öldürülen, 1980 sonrasında idam edilen gençlerin hatıralarına açık şekilde saygısızlıktır. Bu dil, bu tavır, bu siyaset Türkiye’nin ve milletimizin asla hayrına değildir. Kışkırtan, tahrik eden, ayrıştıran bir dil Türkiye’ye hizmet etmez, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne hizmet etmez. MHP Genel Başkanı çatışmadan beslenen, öfkenin, nefretin, kırıp dökmenin, bölüp parçalamanın dilinden beslenen bir siyaset izliyor. MHP Genel Başkanı yaşatmanın değil, ölmenin ve öldürmenin istismarından beslenen bir dil kullanıyor. Bunun sebebi çok açık, bu ülkede terör biterse MHP’yi istismar alanı kalmayacaktır. Bu ülkede acılar sona ererse MHP’ye kullanacak dil kalmayacak. Ay yıldızlı bayrağa sarılı şehit cenazeleri gelmezse MHP’ye slogan atma zemini kalmayacak. Bunu bildikleri için, altlarındaki zemin hızla kaydığı için, Türkiye huzura doğru ilerlediği için MHP son derece huzursuz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz