Ak Parti Grup Toplantısı…(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in savunma hakkını kullandığını öne süren Batılı ülkelere sert çıkarak, "İsrail...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in savunma hakkını kullandığını öne süren Batılı ülkelere sert çıkarak, "İsrail Ortadoğu'da terör estiriyor. Nerede sizin adaletiniz" dedi.

Erdoğan, İslam ülkelerine de çağrıda bulunarak, "Biz Güvenlik Konseyi'ndeki daimi üyelerin ağzına bakarak adım atacak olursak bizim halimiz perişandır. Bugün onlara, yarın bize. Bunu böyle bilin. Öleceksek adam gibi ölelim. Bunu başaralım" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tüm dünyanın anlaması, görmesi, bütün dünya halklarının, liderlerinin ellerini vicdanlarına koyarak bunun üzerinde düşünmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, İsrail'in bu bölgede barışı, temel insan haklarını hiçe sayarak bir millete, bir halka karşı etnik temizlik uyguladığını ve Filistin topraklarını adım adım işgal ettiğini vurguladı. Erdoğan, "Özgürlüğü elinden alınan Filistinliler ise son derece haklı bir şekilde son derece haklı şekilde, meşru savunma hakkını, meşru direniş hakkını kullanıyor. Tüm Batıya sesleniyorum. Kimse İsrail savunma hakkını kullanıyor diyemez. İsrail şu anda bir terör estiriyor Ortadoğu'da. BM, BM Güvenlik Konseyi İsrail hakkında bunca kararlar aldı ama hiçbiriyle ilgili bir yaptırım uygulayamamıştır. Onun için diyorum. Ben BM'nin adaletine inanmıyorum. BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi, Suriye konusunda iki üye olumsuz yaklaşıyor, İsrail konusunda da bir kaç üye olumsuz yaklaşıyor. Bu ne menem iştir. Nerede sizin adaletiniz. Birbirinizle al birini vur öbürüne. İşte durumunuz bu. Gazze'deki son durum, 115 ölü var. Çocuk, kadın, yaşlı. Yaralıya bakıyorsunuz 900'ü aşmış durumda. 2008'de bin 500 ölü vardı. Hala herkes bakıyorsunuz avucunu ovuşturuyor. Hanginiz, egemen güçler, nerede sizin adaletiniz?" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"BİZİM İÇİN 3 YOL VAR, YA ELİMİZLE, YA DİLİMİZLE MÜDAHALE EDECEĞİZ, YA DA BUĞZ EDECEĞİZ"

Bazı köşe yazarlarının, 'AK Parti dış politikaya da çok ağırlık veriyor, dış politikada başarılı bir şeyler çiziyor ama acaba Türkiye'nin başına ilerde farklı şeyler getirebilir mi' dediklerine işaret eden Erdoğan şunları kaydetti:

"Biz bir şeye inanıyoruz. Hakka ve halkımıza güveniyoruz. Biz bir şeyi yaparken bir diğerini de ihmal etmiyoruz ama biz hakkın yardımının da yakın olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte bu süreci sürdürüyoruz. Biz bu noktada hala birileri bunu böyle yapıyor diye tribünden izleyecek miyiz? Sessiz mi kalacağız? Burada bizim için 3 yol var. Ya elimizle müdahale edeceğiz, ya dilimizle müdahale edeceğiz, ya da kalbimizden buğz edeceğiz. Bunu yapmak durumundayız. Hiçbirini yapma, yan gel yat. Bizim değerler silsilemiz içinde böyle bir şey yok. Biz bu adımları atmaya mecburuz. Başta ABD olmak üzere tüm Batı hep şunu söylüyor. İki devletli çözüm. Nerede iki devletli çözüm. Şu anda tamamıyla Filistin'i kendilerine göre boşaltıp adeta İsrail'e teslim etmenin hesabı içindeler. Onun için diyoruz ki Türkiye, Mısır, başta Körfez ülkelerinden Katar, Suudi Arabistan olmak üzere hep birlikte el ele vermeye mecburuz. Biz Güvenlik Konseyi'ndeki daimi üyelerin ağzına bakarak adım atacak olursak bizim halimiz perişandır. Bugün onlara, yarın bize. Bunu böyle bilin. Öleceksez adam gibi ölelim. Bunu başaralım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz