Ak Parti Grup Toplantısı…(4)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP’nin okulları boykot çağrısıyla ilgili olarak, “Şu anda bir ilimizde ciddi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP’nin okulları boykot çağrısıyla ilgili olarak, “Şu anda bir ilimizde ciddi oranda çocuklar cebren, tehditle okullara gönderilmiyor. Bu nasıl özgürlük? Bu nasıl demokrasi anlayışı? Sen çocukları tehditle okullara göndermeyeceksin ve ondan sonra özgürlükten bahsedeceksin. Ondan sonra ‘devlet buna müdahale etmesin’ diyeceksin. Nasıl müdahale etmez ya, tabii ki müdahale edeceğiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de farklı inanç gruplarına mensup olanların devletini yanında görmesini, devletin kendisini sahiplendiğini görmesini istediklerini belirten Erdoğan, “Laiklik bu değil mi? Laiklik tüm inanç gruplarına devletin eşit mesafede olmasıdır. Tüm inanç gruplarının devletin güvencesi altında olmasıdır. Birilerinin güvence altında olması, diğerlerinin ötelenmesi değildir laiklik. Ama bizim ülkemizde ne yazık ki AK Parti iktidarına kadar bazı inanç grupları ötelenmiş, dışlanmış veya onlar zindanlara mahkum edilmiş ama diğerleri de laiklik adı altında korunma, güvence altına alınmıştır. Ama o devir artık geride kalmıştır. Biz Türkiye’yi demokraside, özgürlüklerde, refahta bölgesinin en iyi, dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline getirme yolunda çok önemli mesafe kaydettik. Terör meselesini çözdüğümüzde bu hedeflerimize çok daha hızlı, çabuk ulaşacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde halkımızın desteğiyle terör belasının çözümü konusunda çok önemli ilerlemeler kaydedeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

BDP’NİN OKULLARI BOYKOT ÇAĞRISI

Türkiye’nin bazı yerlerinde özellikle Güneydoğu’da ve özellikle bugün parlamento içinde olan bir partinin terör örgütüne destek vermek suretiyle okulların boykot edilmesini istediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Şu anda bir ilimizde ciddi oranda çocuklar cebren, tehditle okullara gönderilmiyor. Bu nasıl özgürlük? Bu nasıl demokrasi anlayışı? Sen çocukları tehditle okullara göndermeyeceksin ve ondan sonra özgürlükten bahsedeceksin. Aileler kendi iradelerine bırakılmayacak, ondan sonra özgürlükten bahsedeceksin. Ondan sonra ‘devlet buna müdahale etmesin’ diyeceksin. Nasıl müdahale etmez ya, tabii ki müdahale edeceğiz. Çocukların eğitim özgürlüğü var. Sen bu parlamentonun çatısı altında bir siyasi parti olarak altına adını da koymak suretiyle nasıl oluyor da bildiriler dağıtıyorsun? ‘Siyasi partiler demokratik patın vazgeçilmez unsurlarıdır’ ilkesine terssin, özgürlüğe terssin. Çünkü senin kitabında eğitim öğretim özgürlüğü diye bir şey yok. Siz çocukları dağa kaçıran terör örgütü ile dayanışma içinde çalışma yapıyorsunuz, yaptığınız bu. O yavrucakları da kalkıyorsun 6, 7, 8 yaşındaki çocukları okula gitmekten alıkoyuyorsun. Bu üzüntü verici değil de nedir?”

Reklam
Reklam

BDP’lilerin kendi çocuklarının kolejlerde okuduğunu belirten Erdoğan, “Onlara mahrumiyet yok, onlara özgürlük var. Ama Hakkari ilimizde yok. Çağrıları Türkiye’ye ama Türkiye genelinde böyle bir yaklaşımı göremiyorlar. Belli bir ile, ilçeye bu işi sıkıştırmanın gayreti içindeler. Bunu da çözeceğiz. Böyle gitmesi mümkün değil” dedi.

Başbakan Erdoğan, CHP’nin kendisiyle ilgili Meclis soruşturması açılmasına ilişkin önerisi ile ilgili de değerlendirme yaptı. Erdoğan, “Bugün yine Meclis’te CHP Genel Başkanı'nın sulandırılmış bir müracaatı olmuş. Bu sulandırılmış müracaat bu defa şahsımla alakalı. Ben sizlere havale ediyorum çünkü ben de Almanya'ya yola çıkıyorum. Bizim işimiz var, bunların işi yok. Yapacakları da bir şey yok doğrusu. İşte birkaç kelimelik bir şeyler yazıp, karalayıp Meclis'i meşgul ediyorlar” diye konuştu.

Almanya'da Büyükelçilik binasının açılışını yapacağını belirten Erdoğan, oradaki sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşeceğini ve yarın da Almanya Şansölyesi ile çalışma yemeğinde bir araya geleceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

KIZILCAHAMAM KAMPI

Başbakan Erdoğan, 3 Kasım tarihinde 2002 yılından bu yünü süren iktidarlarının müjdecisi olan 3 Kasım 2002 seçimlerinin 10. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, bu hafta sonu 3 Kasım’da Kızılcahamam’da Genişletilmiş Milletvekili Toplantısında 10 yıllık iktidarlarının kapsamlı bir değerlendirmesini yapacaklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz