AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen, Taştan'ı Ziyaret Etti

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan'ı ziyaret etti.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan'ı ziyaret etti.

Çimen, beraberindeki Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Fatih Özer, İl Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir ve partililerle Taştan'ı makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Danıştay'ın başörtüsü konusunda verdiği kararın tüm ülkede olduğu gibi Gümüşhane'deki başı örtülü avukatlar ile milletin vicdanında yankı bulduğunu belirten Çimen, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Başörtülü kadın avukatlarımıza reva görülen ve onları peruk takmak gibi hepimizin vicdanlarını sızlatan çağ dışı bir uygulamaya 'dur' denilmesi, yeni bir dönemin başladığının da habercisidir. Biz AK Parti olarak, başörtüsünün temel bir insani özgürlük olduğunu, din ve vicdan hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini her zeminde ifade ederek, meşru olmayan bu yasağa hep karşı durduk" dedi.

Taştan, ziyaretten memnun kaldığını ifade ederek, "Danıştay'ın kararı avukatlık mesleğini yürüten kadın avukatlarımız açısından bir büyük hak ihlalinin sonu oldu" dedi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: