Ak Parti Gümüşhane Milletveki Doç.dr. Kemalettin Aydın Basın Toplantısı Düzenledi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, düzenlediği basın toplantısında yerel ve ulusal medya temsilcilerine...

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, düzenlediği basın toplantısında yerel ve ulusal medya temsilcilerine AK Parti iktidarlarının 10 yılını ve 5 yıllık kendi milletvekilliği dönemini değerlendirdi.

Devlet Su İşleri Misafirhanesine ait tesiste yapılan toplantıya AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Tekke Belediye Başkanı Gürsel Şeyhoğlu, Merkez İlçe Başkanı Mithat Uçan, Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir, Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyesi Mustafa Gürbüz ve gazeteciler katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda 23.dönemde bin 350 gün ve 196 hafta sonu boyunca milletvekili olarak hizmet ettiğini hatırlatan Aydın, bunun 800 günü ve 145 hafta sonunu Gümüşhane’de geçirdiğini belirterek milletvekilliği süresinin yüzde 50’den fazlasını kendi ilinde geçirdiğini söyledi.

“İNSAN NEREDEYSE ONA ULAŞMAYA ÇALIŞAN SİYASET YAPIYORUZ”

En az gittiği köye en az 3 kez gittiğini dile getiren Aydın, insan odaklı partide hizmet etmenin verdiği sorumlulukla insan neredeyse ona ulaşmaya çalışan bir siyaset yaptığını söyledi ve 2007 yılındaki hedefleri ile bugün gelinen durumu değerlendirdi.

Değerlendirmesinde Gümüşhane’de 3 önemli unsur belirlediklerini ifade eden Aydın, bunların eğitim, sağlık ve spor olduğunu dile getirerek bu konularla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

EĞİTİMDE YAKALANAN BAŞARI DEVAM ETMELİ

Eğitimde 2007 yılında Gümüşhane’nin ÖSS’de 72, SBS’de 60.sıralarda yer aldığını bugün ise ÖSS’de ilk 10’a girildiğini, SBS’de ise 40.sıralara kadar yükseldiklerini belirten Aydın, Üniversiteyi kazanmada

Reklam
Reklam

Gümüşhane’nin 24.sırada olduğunu, bu sıralamayla Ankara’nın doğusunda ki illerin birincisi konumunda olduğu dile getirerek, bu başarının devam ettirilebilmesinin önemine vurgu yaptı.

“GÜNDE 7 HASTA SEVK EDİLİRKEN ŞİMDİ 1’İN ALTINA DÜŞTÜ”

Sağlık alanında ki çalışmaları da değerlendiren Aydın, seçildiği dönemde Gümüşhane’den günde ortalama 7 hastanın il dışındaki hastanelere sevk edildiğini bugün ise hem personel hem teçhizat hem de bina anlamında yapılan çalışmalarla birlikte bu oranın 1’in altına düştüğünü söyledi.

Spor alanında tüm ilçelerde spor salonlarının yükselmeye başladığını, bütün ilçelerde sun çim sahaların yapıldığını dile getiren Aydın, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında kalan öğrencilerin bu ihtiyaçlarının giderilmesi için de 16 okula çok amaçlı kapalı spor salonu yaptıklarını kaydetti.

“KARAYOLLARI ŞUANDA 1 MİLYAR TL’LİK İŞ YAPIYOR”

Ulaşım alanında karayollarından ciddi yatırımlar aldıklarını belirten Aydın, toplamda şuanda Gümüşhane ili sınırları içerisinde Karayollarının 1 milyar TL’lik yatırımının sürdüğünü, Gümüşhane’nin Bayburt, Erzincan ve Trabzon illeri duble yollarla birbirine bağlanacağını söyledi. Yol çalışmalarının tünelleriyle birlikte sürdüğünü kaydeden Aydın, Zigana Tüneli ve Gümüşhane Çevre Yolunun son durumu hakkında da bilgi verdi. Aydın, 12,5 kilometre uzunluğundaki yeni Zigana Tünelinin projesinin 1 yıl içerisinde tamamlanacağını ve hemen yapım ihalesini gerçekleştirileceğini belirterek, 13 kilometrelik çevre yolunun da 6 kilometresi tünel ve viyadüklerle geçeceğini ifade etti ve çevre yolunun projesinin tamamlanmak üzere olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Çevre yolu, bölünmüş yol ve tünellerle birlikte Gümüşhane’nin sadece karayollarında 2,5 milyar TL’lik bir yatırım alacağının altını çizen Aydın, yollar tamamlandığında yaklaşık 30 kilometrelik bir tünel uzunluğuna sahip olacaklarını da belirtti.

Konuşmasında Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımlarına da değinen Aydın, DSİ yatırımlarında bölgede en fazla yatırım alan ilin Gümüşhane olduğunu ve yine Türkiye’de DSİ’nin en fazla para harcadığı 5.il konumunda olduklarını belirterek, 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında Gümüşhane’ye 30 gölet yapılacağını bunların da ağırlıklı olarak Kelkit havzasında yer aldığını söyledi. Aydın ayrıca Harşit çayı ıslah projesinin de ihalesinin yapıldığını da sözlerine ekledi.

GÜMÜŞHANE’YE ALTIN BORSASI

Tarım, madencilik, teşvik yasası, turizm, üniversite, KÖYDES, SODES ve diğer projeler hakkında da bilgiler aktaran Aydın, Türkiye’nin 3 büyük firmasının maden işletmesinin olduğu Gümüşhane’de “Altın Borsası” kurulması çalışmalarını sürdürdüklerini, bu noktada altyapı çalışmalarına başladıklarını söyledi. Gümüşhane’nin altın ili olmasını hedeflediklerini dile getiren Aydın, durumla ilgili altyapı çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

AHMET ZİYAÜDDİN BELGESELİ İÇİN İLK ADIM

Konuşmasında Türkiye’nin manevi önderlerinden Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi adına bir belgesel çalışmasının hazırlıklarına da başladıklarına değinen Aydın, Gümüşhanevi’nin torunları olarak böyle bir çalışma için geç bile kaldıklarını ifade etti.

BELEDİYE’YE “ELEŞTİRECEK BİRŞEY YOK” ELEŞTİRİSİ

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aydın, Gümüşhane Belediyesi ile ilgili eleştirilere “Belediye’ye muhalefet edecek bir hal yok ortada” diyerek cevap verdi. AK Parti iktidarları döneminde siyasi ayrım yapılmadığının altını çizen Aydın, “İller Bankasından kişi başı ödenekleri Başbakanımızın talimatı ile Belediyeler alıyor. Gümüşhane’de Belediyenin hizmetlerine eksik ne var derseniz ben de size ‘ne var ki’ derim.” dedi.

AK PARTİ’YE KATILIMLAR: “BİR DÖNEM SİYASİ PARTİLERDE TAVANDA BULUŞMALAR OLDU AMA TABANDA BULUŞMALAR OLMAYINCA O TAVANDAKİ BULUŞMALAR DA KAYBOLDU GİTTİ”

Bir gazetecinin AK Parti’ye son dönemde HAS Parti ve eski Demokrat Parti liderlerinin katılmasıyla ilgili sorusunu cevaplandıran Aydın,” AK Parti’ye katılımlar memnuniyet verici. Ülkemizin geleceği açısından çok olumlu bulduğumuz hamleler. Hep değerli insanlar geliyor. Bu ülkeye hizmet etmek isteyen birçok insan var. Partiye katılımları milli takım forması giyenlere benzetiyorum. Şuanda ki katılımları da bu paralellikte değerlendiriyorum. Kendilerinin bu ülkeye hizmet etmek istedikleri ayrı ayrı alanlar vardır. Tabanın da çok olumlu bulduğu ve tabandan gelen bir birleşmenin olduğuna inanıyorum. Bir dönem siyasi partilerde tavanda buluşmalar oldu ama tabanda buluşmalar olmayınca o tavandaki buluşmalar da kayboldu gitti. AK Parti’ye gelen arkadaşlarımız ve liderlerimiz hem tavan hem taban buluşması ile tam bir vücut oluşması olduğunu düşünüyorum. AK Parti’ye kim nereden gelirse gelsin AK Parti kültürüne erişmek ve kavuşmak durumunda. Erişmeyen, kavuşmayan Mumcu’lar gibi insanlar da ayrılıyorlar zaten. Gelen arkadaşlarımız da AK Partili olarak günü geldiğinde hangi görev verilirse onu yapacaktır diye düşünüyorum. Doğru bir hamle ile ülkenin kazandığı bir yoldayız diye düşünüyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

“3 YIL GEÇMİŞ OLMASINA RAĞMEN TOKİ İLE BELEDİYE’NİN YAPMIŞ OLDUĞU KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BUGÜN YOL ALMAMIŞTIR”

Gümüşhane’de ki imar kirliliği ile ilgili bir gazetecinin eleştirisine de cevap veren Aydın, önceki yıllarda TOKİ ile yaşanan kentsel dönüşüm sürecini hatırlattı. Aydın, şunları söyledi: “Devletin iyi gelen yatırımlarına rağmen Gümüşhane’nin iyi görünmeyen görüntüsünü savunacak bir durum yok. Kötü yapılaşma açısından milletvekili seçildiğimiz ilk dönemde TOKİ ile kentsel dönüşümü Belediye ile bir yere kadar getirdik. Sayın Başbakanımıza kadar da çıkardık. Hasanbey Mahallesinde 230 konutun yıkılıp yerine 614 konutun yapılması noktasında Başbakanımızın da imzası var. Büyük indirimler de elde etmiştik. Burada imzalananların halka duyurulması için Belediye’ye de yazı gönderilmişti. Ama maalesef 3 yıl geçmiş olmasına rağmen TOKİ ile Belediye’nin yapmış olduğu bu kentsel dönüşüm projesi bugün yol almamıştır. Yol almamasının bedelini Gümüşhane’nin her şeyi iyi okuyan insan karakterinin aklına, ruhuna ve kalbine bırakıyorum. O yol almış olsaydı bugün 3.etap kentsel dönüşümü yapıyorduk. Ama bir çivi bile çakılmamış durumdadır. Bunun sorumluluğu ve vebali konunun imzalanan kısmına kadar olanı bana aitti, burayı tamamladıktan sonra ki kısmı da yerel sorumlularına aittir. İnşallah kentsel dönüşüm 1 yıl erkene alınan yerel seçimlerden sonra bir ivme kazanacaktır.”

Reklam
Reklam

Aydın, sözlerini buna benzer bir toplantının önümüzdeki günlerde sivil toplum kuruluşları ve odalarla yapma düşüncesinde olduklarını belirterek sonlandırdı.

“GÜNDÜZ GELMEYİN GECE GELİN!”

Aydın’ın ardından söz alan AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen ise 30 Eylül’de yapılacak büyük kongrenin ardından yerel yönetim seçimlerine start vereceklerini söyledi. Ekim ayında Belediyeyle ilgili bir toplantı düzenleyeceklerinin sinyalini veren Çimen, “İki milletvekilimizle birlikte parti teşkilatımız iyi bir ekip oluşturdu. Gümüşhane’ye insanların gündüz geldikleri zaman eleştirdiklerini hep beraber görüyoruz. İnsanlarımızdan 2013 yılına kadar Gümüşhane’ye geceleri girmelerini istiyoruz. Gece Gümüşhane güzel görünüyor. İnşallah 2014 yılında gündüz girip, ‘bu şehirde birşeyler oluyor’ dedirteceğiz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz