Ak Parti Heyetinin Muş Gezisi

MUŞ (İHA) – Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı...

MUŞ (İHA) – Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türek, belediyelerin 6111 sayılı yasa kapsamında yapılandırdıkları borçların ödemesini yaz ayı dönemi için erteleneceğini söyledi.

‘Çözüm Süreci’ kapsamında Muş’a gelen AK Partili milletvekilleri Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Belediye önünde davul zurnayla karşılanan AK Partili vekiller, daha sonra Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin makamına geçti. Burada milletvekillerine bilgi veren Dede, Muş Belediyesi’nin 1929 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar imarı olmayan bir belediye olduğunu belirtti. Dede, hazırladıkları yeni imar planının bir ay içerisinde yasallaşacağını kaydetti. Milletvekilliği döneminde her partinin kendi belediyesine para aktardığını ifade eden Dede, “Milletvekilliğim döneminde İller Bankası, Kalkınma Bankası Alt Komisyon Başkanlığı yaptım. Ben Doğru Yol Milletvekili olarak kendi belediyeme, ANAP’lı olan kendi belediyesine, Refah Partili olan kendi belediyesine para verirdi. Şimdi, bankalarımız bütün belediyelere eşit oranda yardım ediyor. Çok şükür bu bölgede artık huzur var. Bu huzur ortamında imkanlarımızı çoğaltıp gelirlerimizi artırmalıyız. Biz borç planlamasını devraldık. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise, belediyelere borç müjdesi verdi. Türel şöyle konuştu: “Başkanımız burada borçları yapılandırdığına ve belediyenin ekonomik durumunu iyileştirmeye yönelik yaptığı çalışmalara değindi. Ben de güzel bir müjdeyi burada tüm belediyelerimize vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi yaz aylarında belediyelerimizden yüzde 40 kesintinin kesilmemesi yönünde bir düzenlemeyi yapmış ve Bakanlar Kurulu kararıyla bunu sonuçlandırmıştık. Ancak Başkanımız gibi 6111 sayılı kanun kapsamında borçlarını yapılandıranlar bu yüzde 40 kesinti yapılmayan 4 aylık süreçte de taksitlerini ödemeye devam etmek durumundaydı. Sayın Başbakanımızın talimatıyla meclisimizin alt komisyonundan geçti ve zannediyorum önümüzdeki hafta içerisinde yasalaşmasını bekliyoruz. Yaz ayı dönemindeki SGK ve maliyeye yapılacak yapılandırmaya yönelik taksitlerin 48 ay sonra ödenmesine yönelik ertelenmesine yönelik düzenlemeyi sonuçlandırdık. İnşallah yasa geçtiği takdirde yüzde 40 kesintiyle birlikte 6111 sayılı yasaya bağlı taksitlerin de ödenmemesi hususu söz konusu olacak. Böylelikle bu imkandan tüm belediyeler yararlanacak. Biz borcuna düşkün, namuslu belediyelerimize de, borcunu ödeyemeyen belediyelerimize de bir imkan yaratmış olacağız.”

Reklam
Reklam

Belediyelerin bu sayede daha fazla hizmet üretebileceklerini vurgulayan Türel, “Özellikle kışın ağır geçtiği illerde karla mücadelenin dışında bir hizmet üretebilmenin zorluğunu bizler de biliyoruz ama yaz aylarında esas hizmet dönemi olduğu için belediyelerimizin böylelikle ciddi bir ekonomik imkana daha kavuşmasını sağlamış olacağız. Bu 4 aylık süreçte yapılandırılan borçların ödenmesi ertelenerek vatandaşa hizmet götürme imkanları olacak” diye konuştu.

Heyet daha sonra cuma namazını kılmak için Hacı Şeref Camii’ne geçti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz