AK Parti İl Başkanı Akay: Alevilerin Sorunları, Bizim Sorunumuzdur

İzmir Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat...

İzmir Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Ali İhsan Şahin, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret etti. Şahin’in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Akay, toplumun bir parçası olan farklılıkları tanıma ve anlamaya çalışma amacı güttüklerini söyledi. AK Parti olarak, "Ülkemizdeki bütün inanç kesimlerinin sorunları bizim sorunumuzdur." anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Akay, “Alevi kardeşlerimizin sorunları ve sıkıntıları, bizim sorunumuzdur. Çözülmesi için gereken gayreti göstermek de boynumuzun borcudur. Alevi kardeşlerimiz, bünyelerinde barındırdıkları sevgi ve şefkat derinliği, merhamet, insancıllık, arif insan olma, kâmil insan olma ruhuyla meselelere daha net bakabiliyor. Bu sebeple söyleyecekleri sözler bizim için çok önemlidir.” dedi.

Reklam
Reklam

‘ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN HASSASİYETLERİNİ PAYLAŞIYORUZ’

AK Parti’nin, samimiyet içinde problemleri çözmenin ve yüzyıllardır devam eden meseleleri çözüme kavuşturmanın mücadelesini verdiğini dile getiren İl Başkanı Akay, şunları kaydetti: “Anayasamız'daki tanımıyla demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan cumhuriyetimiz, bütün inanç gruplarına, mezheplere, dinî anlayışlara eşit mesafede durmak, hepsinin din ve vicdan özgürlüğünü garanti altına almak durumundadır. Türkiye, Atatürk’ten sonra ilk defa cemevine giden bir cumhurbaşkanı gördü. İlk defa Alevilerle ilgili çalıştaylar düzenleten bir başbakan ve hükümet gördü. Muharrem ayında onlarla iftar sofrasını paylaşan bir başbakan gördü.”

Alevilikle ilgili bilgilerin ders kitaplarına girdiğini, vatandaşlara Alevi anlayışındaki İslam’ın güzelliklerinin anlatıldığını ifade eden Ömer Cihat Akay, “Alevi kardeşlerimizin özellikle hassasiyet taşıdığı, milletçe hepimizin içini acıtan o elim olaya sahne olan Madımak Oteli’nin kamulaştırılmasını da AK Parti ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sağlamıştır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz