AK Parti İl Başkanı Alparslan: Ankara Türkiye'nin dünyaya bakan yüzü

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, hızla gelişerek dünyanın çağdaş başkentleri arasında yer alan...

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, hızla gelişerek dünyanın çağdaş başkentleri arasında yer alan Ankara'nın Türkiye'nin dünyaya bakan yüzü olduğunu bildirdi.
Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 92. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımlayan Alparslan, milli mücadelenin merkezinin Atatürk tarafından Ankara olarak belirlendiğini kaydederek, “Ankara’nın Milli Mücadele’nin merkezi olarak seçilmesi doğru ve isabetli bir karardır. Çünkü Ankara, Anadolu’nun merkezi konumundadır. Anadolu şehirlerini birbirine bağlayan yollar kavşağında yer almaktadır. Diğer taraftan işgal altındaki Batı Anadolu’yu ve İstanbul’u kontrol altında tutabilecek stratejik bir mevkidedir. Ayrıca Ali Fuat Paşa’nın kumandasındaki 20. Kolordu’nun Ankara’da bulunması, bölgenin güvenliğini sağlamış olması açısından önemli bir unsurdur. Bunun yanı sıra Ankara halkının Mustafa Kemal Paşa ve Heyet-i Temsiliye’ye maddi ve manevi bakımdan destek vermeye hazır olması Ankara’nın Milli Mücadele’nin merkezi olarak seçilmesinde önemli bir paya sahiptir.” dedi.
Alparslan, 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara’ya gelen Mustafa Kemal ve Heyet-i Temsiliye'nin, Dikmen sırtlarında seğmenlerin oyunları, dervişlerin ezan ve duaları, Ankara ve bölge halkının sevinç gösterileri, öğrencilerin, halkın ileri gelenlerinin coşku ve heyecanıyla karşılandığını hatırlattı. AK Parti İl Başkanı açıklamasını şöyle sürdürdü:
"27 Aralık 1919’dan sonra meydana gelen gelişmeler Ankara’nın Milli Mücadele’nin merkezi seçilmesindeki isabeti ortaya koymuştur. Artık Ankara, Atatürk’ün Sine-i Millete dönüş düşüncesinin gerçekleştiği ve doruğa ulaştığı mekândır. Dolayısıyla Ankara, bir harekâtın bedeni ve büyük bir fikrin sembolüdür. Milli iradenin tecelligâhı TBMM’nin ev sahipliğini yapan önemli bir merkezdir. Bugün hızla gelişerek dünyanın çağdaş başkentleri arasında yer alan Ankara, siyasi hayatın merkezi olarak modern Türkiye'nin dünyaya bakan yüzüdür. Ankara, her geçen gün farklı yönleriyle bizim iftihar sebebimiz olmaktadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz