Ak Parti İl Başkanı Mehmet Gün İle Uşak Milletvekilleri Yerel Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, 5084 sayılı teşvik yasasının kentin sosyo ekonomik yapısnı güçlendirdiğini...

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, 5084 sayılı teşvik yasasının kentin sosyo ekonomik yapısnı güçlendirdiğini söyledi. Yeni teşvik sisteminde Uşak'ın 3. bölgede yer almasını değerlendiren Mehmet Altay, " Biz de ilimizin 4. Yada 5. bölgede yer almasını arzu ederdik. Ancak yapılan değerlendirmeler Uşak'ın 3. bölgede yer almasını öngördü" dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay'la birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Güncel konular ve yerel gündem hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Partililer, Uşak'ın yeni teşvik sisteminde 3. bölgede yer almasını da değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Basın toplantısında Uşak'a yapılan hizmetleri değerlendiren İl Başkanı Mehmet Gün, hastane, adliye, çevre yolu ve hızlı ten projelerinin kente ciddi prestij kazandıracağını söyledi. AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından yürütülen siyaset akademisi derslerine kentte yeniden başlattıklarını da belirten Mehmet Gün, "Siyaset akademisi eğitimlerini yeniden başlattık. İlk ders geçen hafta verildi. Parti binamızdaki toplantı salonumuzdaki ilk derse yoğun ilgi vardı. Şuanda akademiye 320 kişi kayıt yaptırdı. Eğitimler her hafta Pazar günleri devam edecek. 6 hafta sürecek eğitimleri alanında uzman akademisyenler veriyor. İsteyen herkes akademiye katılabilir" dedi.

YENİ TEŞVİK SİSTEMİ

5084 sayılı yatırımların teşviki uygulamasından en iyi yararlanan iller arasında yer aldıklarını anlatan Mehmet Altay, ise konuşmasında zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ve yeni teşvik sistemi hakkında değerlendirmeler yaptı. Uşak'a yatırımcı çekmek, istihdam ve üretimi arttırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Mehmet Altay, " 5084 sayıyı kanunun sağladığı kazanımlar ilimizin sosyo ekonomik durumunu güçlendirdi. Çalışan işçi sayımız, ihracatımız, üretimimiz ve sosyal yaşamımız gelişti. Yeni teşvik sisteminde 3. bölgede yer almamızı buna bağlayabiliriz. Komşu illerimiz Kütahya ile Afyonkarahisar 4. bölgede yer aldı. Uşak sosyo ekonomik gelişmişlik açısından bu illerle aynı seviyede. Bizim nüfusun çoğunluğu şehir merkezinde olduğu için iki komşu ilimize oranla daha gelişmiş gözüküyoruz. Çünkü bu komşu illerimizin ilçe, belde ve köy nüfusları bizden çok daha fazla. Bizim ilçelerimiz ise çok küçük. İl nüfusunu da göz önüne getirince bu daha net ortaya çıkıyor. Bu durum Uşak'ı sosyo ekonomik açıdan daha güçlüymüş gibi gösteriyor. Örneğin bizim derslik başına öğrenci sayımız 22. 16 öğrencimize bir öğretmen düşüyor. Teşvik sistemi hazırlanırken bütün bunlar dikkate alınıyor. Ayrıca nüfusa oranla işçi sayısı, kişi başına tüketilen elektrik, doğalgaz gibi oranlar kriterleri etkiliyor. Toplam 64 ayrı kritere göre belirleniyor bu sıralamalar. Biz bu 64 kritere göre yeni sistemde 3. bölgede yer alıyoruz. Bunda herhangi bir ihmal yada haksızlık yok. Biz de ilimizin 4. yada 5. bölgede yer almasını arzu ederdik" dedi.

Reklam
Reklam

ŞEKER FABRİKASI

Milletvekili İsmail Güneş ise Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ilk şeker fabrikası olan Nuri şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın mülkiyetinin kentte kalmasını istediklerini ve bunun için Başbakan Erdoğan ile görüştüklerini anlatan İsmail Güneş, " Kent olarak bu konuyu tartıştık ve birkaç öneri üzerinde durduk. Ben fabrikanın Özel İdare'ye tahsisini sonrada Pancar Kooperatifi'ne kiraya verilmesini önerdim. Bu sayede fabrikanın mülkiyeti Uşak halkında kalmış olacak. Bu öneriler üzerinde çalışmalar devam ediyor henüz net bir şey söz konusu değil. Amacımız el ele vererek kentin yararına olacak bir karara imza atmak" dedi.

İsmail Güneş, ayrıca Eşme ve Banaz'da TOKİ tarafından inşa edilecek 50'şer yataklı hastane binalarının kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek kent merkezinde de 200 kişilik yeni huzurevi projesini de hayata geçireceklerini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz