Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu Muhalefeti Eleştirdi

AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, düzenlediği basın toplantısında MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ı...

AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, düzenlediği basın toplantısında MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ı ve CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü’yü eleştirdi.

İl Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, MHP ve CHP’ye yüklendi.

MHP’den Beyköy Belediye Başkanı seçilen, ancak geçtiğimiz ay partisinden istifa ederek AK Parti saflarına katılan Osman Kılıç ile 3 belediye meclis üyesine 9 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen 77. İl Başkanları Toplantısı’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından parti rozeti takıldığını ifade eden Kaşıkoğlu, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. MHP İl Başkanlığı tarafından gündeme getirilen “İstifa etmedi biz ihraç ettik” açıklamasına da yanıt veren Kaşıkoğlu, belediye başkanlarının partiden ihracının tüzük gereği ancak Merkez Disiplin Kurulu kararı ile yapılabileceğini kaydetti. Kaşıkoğlu, İl Başkanı Abdullah Danışmaz’dan bu açıklaması ile ilgili olarak yanıt beklediklerini belirterek, “Gerçekten siyaseti biraz bilen, biraz siyasetle uğraşan, tüzüğün kapağını biraz açıp bakan herkes görecektir ki bir belediye başkanının ihracı il yönetim kurulunun kendi yönetim kurulunda alacağı kararla olmadığı açıktır. Ben buradan Düzce’deki MHP teşkilatlarına ve bu açıklamayı yapan Abdullah Danışmaz’a bir teklifte bulunmak istiyorum. Eğer bir ihraç varsa bu ihraç kararını merak ediyoruz ve tüm kamuoyu gibi biz de görmek istiyoruz. Disiplin kuruluna ne zaman sevk ettiklerini, hangi kararı aldıklarını, merkez disiplin kurulu tarafından onanıp, onanmadığını bilmek istiyoruz. Kamuoyunu yanıltan bu bilgilerin gerçeğini öğrenme hakkı hem kamuoyunun, hem de bizlerindir. Kendisinden bu konuda cevap bekliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kaşıkoğlu açıklamasının devamında ise, partisinin 89. Yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınlayan ve açıklamasında AK Parti’yi hedef alan CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü’yü eleştirdi. Tütüncü’nün açıklamalarını esef verici bulduğunu ve çok yüzlülüğün bir ifadesi olduğunu ifade eden Kaşıkoğlu, “Bayrağımız ve bağımsızlığımız için kanlarını ve canlarını hiç düşünmeden feda eden azizi şehitlerimizin, Mehmetçiklerimizin kanları ve canları üzerinden siyasi rant elde etmenin bir tezahürüdür” dedi.

Tütüncü’nün “Biz partilerinin kuruluş yıldönümüne davet ettikleri Bakan Fatma Şahin’in terör olayları nedeniyle katılamayacağını bildirdiği halde duyarsız davranan, halkın parasıyla halka piknik organize edip halay çekenler gibi ikiyüzlü değiliz” açıklamasına sert tepki gösteren Kaşıkoğlu, “Bizleri birlik ve beraberliğin tesisi adına düzenlediğimiz piknik meselesi ile ikiyüzlülükle suçlayanları, yaptıkları çirkinlikler ve ülkeyi tek parti iktidarında içine düşürdükleri zorluklar nedeniyle aynaya bakmaya cesareti olmayanlar olarak ifade etmek isteriz. Zira eğer bu kişiler aynaya bir baksalar, korkmasalar, aynada kendileri ile yüzleşmiş olsalar orada Dersim’de katlettikleri binlerce insanı ve ektikleri nefret tohumlarını göreceklerdir. Sivas’ın ötesine geçemeyen, korkan genel başkanlarını göreceklerdir. Adı çarkçı Kemal ile özdeşleşen, sabah farklı, akşam farklı konuşan, kasetlerin üzerine basıp genel başkanlığa yükselen bir genel başkan göreceklerdir. Afyon’daki patlamaya bir gün önce sabotaj diyen, bir gün sonra da henüz tartışılıyor diyerek yine çark eden genel başkanlarını göreceklerdir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Tütüncü’nün kendi partisinin geçmişini dahi bilmediğini ifade eden Kaşıkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Tütüncü burada ifade etmem gerekir ki önce mazinizi bir okuyun. Anlaşılıyor ki siz henüz kendi partinizi, kendi yakın tarihinizi öğrenememişsiniz. Öncelikle tek parti iktidarını lütfen bir gözden geçirin. Tarihinizi bir öğrenin. Ulu Önderimizin Büyük eserimdir dediği cumhuriyet ve CHP’yi ne hallere getirdiğinize bir bakın. Acaba siz gerçekten Atatürk’e layık bir siyaset üretebiliyor musunuz? Terörün çözümüne bir katkı sağlayamayan ve bu olayı hafife alan anlayışın temsilcileri bugün hangi hakla kalkıp da AK Parti’yi ikiyüzlülükle suçlama cesaretini kendilerinde bulabiliyorlar gerçekten bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz diyoruz ki gölge etmeyin başka ihsan istemez. Allah rızası için şehitlerimizin ruhuna, kemikleri sızlamasın diye bir Fatiha okuyun. Sizden başka bir isteğimiz yok. Sahi Sayın İlknur Başak Tütüncü sizin, partinizin ve genel başkanınızın kaç yüzünü var acaba?”

PREFABRİK OKULLAR

Reklam
Reklam

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, 2011-2012 eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle yeniden gündeme gelen prefabrik okul sorununa değindi. Prefabrik okulların kaldırılması ile ilgili olarak çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Kaşıkoğlu, ilköğretim düzeyindeki okulların kaynak aktarımları suretiyle, lise ve dengi okulların da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni yürürlüğe konulan kampüs okulların kurulması ile kaldırılacağını söyledi. Kaşıkoğlu, Düzce’de kampüs okulların kurulması konusunda bakanlık yetkililerinden söz aldıklarını anlatarak, “Bakanlık yetkilileri ile görüştüğümüzde bize verilen söz, bize verilen taahhüt yer tespiti halinde ilk kampüs sistemine geçilecek illerimiz arasında Düzce’nin yer alacağı yönündeydi. Tabi ki bu bizi ziyadesi ile memnun etti. Eski valimiz Vasip Şahin ile de bu konuları görüşmüş ve belli bir mesafeye gelmiştik. Milli Eğitim Müdürü, sayın valimiz, milletvekillerimiz bu prefabrik yapıların kalıcı, modern eğitim kurumlarına dönüştürülmesi adına bu süreci sıkı bir şekilde takip ediyorlar. İlk takip edeceğimiz konuların başında da bu hususlar geliyor. Umut ediyorum ki, depremin yıkıcı etkilerinin ortadan kaldırılması adına önemli bir adım sayılabilecek bu konunun çözümü çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşecektir. Beklentimiz bu yönde” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz