AK Parti İl Başkanı Tüfenkçi: 3 Bin 267 Konutun Inşaatına Ekim'de Başlanacak

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Beydağı eteklerindeki kentsel dönüşüm kapsamında toplam 3 bin...

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Beydağı eteklerindeki kentsel dönüşüm kapsamında toplam 3 bin 267 konutun 18-20 Ağustos tarihleri arasında ihale edileceğini, en geç Ekim ayında inşaat çalışmasının başlayacağını belirtti.

İl Başkanı Bülent Tüfenkci, İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, Merkez İlçe Başkanı Osman Güder ve partililerin katılımı ile Beydağı Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya geldi. Tüfenkçi, burada yaptığı konuşmada, Fırat, Beydağı ve Yamaç mahallelerinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bölgede evleri yıkılan hak sahipleri için 3 bin 267 konut yapılacağını anlatan Tüfenkçi, konutlar için Ağustos ayında ihale yapılacağını, en geç Ekim ayında inşaatların başlayacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Tüfenkçi, “Beydağı mahallesi Malatya’nın ‘varoş’ diye nitelendirilen bölgelerinden birisi. Ancak bu bölgenin Kentsel Dönüşüm Projesi’ne tabi tutulması bölge için çok önemli bir gelişimdir. Hepimizin merakla beklediği, sizlerin de kafasında soru işareti bırakan ve konuyu istismar ederek bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışan bir de muhalefet var. 18-19-20 Ağustos’ta beş etap halinde bu bölgenin ihalesi yapılacak ve en geç Ekim ayında da inşaata başlanılmış olacak. Biz bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Tabi bu inşaatların bir sene önce başlaması gerekiyordu. Ancak TOKİ’deki gecikmeden dolayı bu zamana kadar sarktı. Şunu da bilmenizi isterim ki; milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve bizler bu işin bir an önce bitmesi noktasında büyük gayret gösterdiler” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu 35. Maddesinin değiştirilmesine de değinen Tüfenkçi, yapılan değişiklik ile vesayet rejiminin son kalıntılarının temizlendiğini dile getirdi. Tüfenkçi, şöyle devam etti: “Bildiğimiz gibi TBMM çalışmalarına devam ediyor. Torba Yasa diye nitelendirilen ve birçok bakanlığı ilgilendiren kanun maddeleri görüşülüyor. Bu kanunlardan en önemlilerinden biri de TSK’nın İç Hizmet Kanunu’nun 35.maddesinde yapılan değişiklikti. Bugüne kadar darbelere zemin hazırlayan veya yasal dayanak oluşturduğu iddia edilen bir maddeydi. Bunun değişimi noktasında AK Parti önemli bir irade gösterdi ve darbe anayasasındaki son temizlikleri de yaparak vesayet rejimin kalıntılarını anayasadan atmış oldu. İnşallah tüm siyasi partilerin desteği ile kabul edilir.”

Reklam
Reklam

Tüfenkçi, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) yetkileriyle ilgili yasa değişikliğine de değinerek, ‘Vatandaş ev yaptırdığında ilgili kurumda bunun vizesini aldıktan sonra bir de TMMOB’den vize alması gerekiyordu ve bunun da belli bir ücreti vardı. Yapılan değişiklik ile hep odadan vize alma hem de ücret zorunluluğu kalktı. Tabi TMMOB bir meslek örgütü olmasına rağmen bugüne kadar hep ideolojik bir duruş sergilemiş, mühendisleri sınıflara ayırmıştır.’’ ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: