Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi’den Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Aşure Günü dolayısıyla mesaj...

AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Aşure Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Elçi, Öğretmenler günü mesajında, “Her meslekten ve sınıftan insanın yetişmesinde mutlak katkısı olan öğretmenlerimiz, bir meslek adamı olmanın ötesinde insanı şekillendiren gerçek bir sanatkârdır.

“Kendilerinden bilgi öğrendiklerinize saygı gösterin ve onlara karşı alçak gönüllü olun” diye buyuran Sevgili Peygamberimiz (S.A.V); öğretmenlerimizin yaptıkları görevin ne kadar kutsal ve önemli bir görev olduğuna işaret etmiştir. O halde nesillerimizin daha iyi yetişebilmeleri için ilme, okumaya ve bizleri aydınlatan öğretmenlerimize gereken değeri vermemiz şarttır.

Reklam
Reklam

Bu vesileyle sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakârlık mesleğinin mensubu olma ayrıcalığını yaşayan tüm öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.” Dedi.

Elçi Aşure Günü Mesajı’nda ise şunları kaydetti; “Hicri aylardan Muharrem ortak bir hüzün günü olduğu kadar Hz. Hüseyin'in adalet, hak ve hakikat ilkesini korumak için gösterdiği direnişin de sembolüdür. Geçmişte yaşanılan bu müessif olayın birlik ve beraberliği zedeleyemeyeceğinin açık göstergesi günümüzde yaşatılan Aşure geleneğidir.

Aşure, dayanışma ve kaynaşmanın, hoşgörünün sembolüdür. Aşure yemeğindeki çeşitlilik ve farklı nimetlerin bir araya getirilmesi farklılıkların nasıl bir zenginlik oluşturduğunun ispatıdır. Milletimiz, aşure geleneğini yüzyıllardır sürdürerek, birlikte yaşamanın en güzel örneğini göstermekte, sevinci ve hüznü paylaşmakta, birlik ve beraberliği pekiştirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, Muharrem ayının ve aşure gününün barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz