AK Parti İl Başkanı'ndan Adana Kamuoyuna Çağrı

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Valisi ile şehrin dinamiklerini, yatırımların önünün açılması...

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Valisi ile şehrin dinamiklerini, yatırımların önünün açılması için harekete geçmeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Yağcı, kamuoyunda son günlerde Adana’nın yatırım almadığı gibi bir kanaatin yaygın halde dillendirildiğini belirtti. Yatırımların artık çoğunlukla özel teşebbüs ve sivil inisiyatiflerce yapıldığını ve bunun da altyapısının yerel yönetimler tarafından hazırlandığını ifade eden Yağcı açıklamasında, “Yerel yönetimlerde herhangi bir partinin kesin hâkimiyeti yoktur. Maalesef bu dönemde yerel yönetimlerde çeşitli sıkıntı ve güven bunalımı yaşandığından, meclislerden herhangi bir karar çıkartılması çoğu zaman mümkün olmuyor. Bu durum hepimize, şehrimize ve insanımıza zarar veriyor. Belediye meclisleri ile belediye başkanları arasındaki uyumsuzluk ve güvensizlik, imar planları yapım ve uygulamasını engellerken, özellikle İl Genel Meclisindeki istikrarsız durum birçok büyük yatırımın önünü kesmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Çeşitli siyasi mülahazalarla alınan yanlış kararlar veya kararsızlıkların ceremesini Adana’nın çektiğini aktaran Yağcı, açıklamasına şöyle devam etti: “Günlük siyasi çekişmeler neticede şehrimize zarar veriyor. Hepimizi etkileyen bu kaos durumunun giderilmesi için Sayın Valimizi inisiyatif almaya ve bu kötü gidişatı durdurmaya çağırıyorum. Sayın valimiz, yerel meclislerde grubu bulunan tüm siyasi parti il başkanlarını, belediye başkanlarını ve meclislerin grup başkan veya sözcüleri ile diğer kamu kurum yetkilileri, oda temsilcileri ve şehrin önde gelenlerini toplayarak, bir orta yol bulunmasını sağlamalıdır.” Adana’ya gelecek olan ve milyarlarca dolarla ifade edilen yatırımların önünün açılmasının gerektiğini vurgulayan Yağcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Mevcut durumda başka bir yol ve çarede görünmemektedir. Aksi bir durumun söz konusu olması, sadece birbirimizi itham etmekle, vakit tüketmemizi sağlamaktan başka bir şeye yaramayacak, bundan da herkes zarar görecek ve kaybeden Adana olacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: