Ak Parti İl Başkanlığı Binası Önüne Çelenk Koymak İsteyen Eğitimcilerle Polis Arasında Arbede

Sen üyelerine polis izin vermedi. Polis ile eğitimciler arasında kısa süre arbede yaşanırken eğitimciler polisleri...

Sen üyelerine polis izin vermedi. Polis ile eğitimciler arasında kısa süre arbede yaşanırken eğitimciler polisleri protesto etti.

Öğle saatlerinde Meteris Meydanında bulunan Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nde toplanan bir grup eğitimci, Şube Başkanı Mustafa Uğur ile birlikte, Başbakan Erdoğan'ın öğretmenler için söylediği sözleri protesto etmek için Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan AK Parti İl Başkanlığı önüne geldi. Burada ilk olarak bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan2ın iddia ettiği gibi öğretmenlerin haftada 15 saat çalışmadığını belirterek, "Ülkemizdeki kamu çalışanları tarihi bir süreç yaşamaktadır. Bugün ülkemizdeki memurlar adına, ilimizdeki öğretmenler adına, emekliler adına bir tepki için buradayız. Son bir ayda kamu çalışanlarına, emeklilere insanca yaşayabilecekleri bir maaş artışını vermemek için her türlü noktayı deneyen hükümet ve Başbakan maalesef geçtiğimiz gün çocuklarımıza dahi veremeyeceğimiz harçlık oranında kamu çalışanlarına zam artışı yapmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında Başbakan'ın öğretmenler için söylediği sözleri de eleştiren Uğur daha sonra şube yöneticileri ile birlikte beraberinde getirdikleri siyah çelengi AK Parti İl Başkanlığı önüne koymak istedi. Bu sırada bina önünde geniş güvenlik tedbirleri alan polisler duruma müdahale etti. Polisin müdahalesine tepki gösteren Uğur ve beraberindeki eğitimciler İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hanifi Yüksek ile bir süre tartıştı. Bu sırada bazı eğitimciler ile polisler arasında kısa bir süre arbede yaşandı. Bu sırada Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Uğur tarafından atılan çelenk daha sonra bir görevli tarafından alınarak AK Parti İl binası yanında bulunan otopark alanına bırakıldı.

Türk Eğitim-Sen üyeleri olayın ardından hep birlikte AK Parti İl Başkanlığı binası önünden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: