AK Parti il binası önünde kefenli protesto

Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, F tipi cezaevlerindeki şartları protesto etmek...

Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, F tipi cezaevlerindeki şartları protesto etmek için AK Parti il binası önünde kefenli eylem yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde basın açıklaması yapan grup bir süre oturma eylemi yaparak olaysız dağıldı.
TAYAD üyesi bir grup F tipi cezaevlerinde var olduğunu öne sürdükleri kötü şartları protesto etmek için Sütlüce'de bulunan AK Partinin il binası önünde toplandı. ‘Hapishanelerde tecrit ve işkenceye son sohbet hakkı uygulansın’ yazılı pankart açan grup, kefeni temsilen beyaz önlükler giydi.
Grup adına bir açıklama yapan Nuri Cihanyandı, AK Parti’nin 9 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, “9 yıl önce demokrasi, insan hakları, zumla son diyerek iktidara geldiler. Aslında düzenin diğer partilerinden bir farkları yoktu ama bunun görülebilmesi için zaman geçmesi gerekiyordu.” dedi.
Hapishanelerde tecrit ve işkencenin sürdüğünü iddia eden Cihanyandı şöyle konuştu: “AKP kendisinden önceki iktidar partilerinden devraldığı tecriti ağırlaştırarak sürdürüyor. F tipi hapishanelerde 11 yıldır uygulanmakta olan tecritle nerede ise hastalanmayan tutsak kalmamıştır. Hapishane koşullarında tedavileri mümkün olmayan tutsaklar tahliye edilmemekte ve ölüme terk edilmektedir.”
AK Parti hükümetinin icraatlarını eleştiren Cihanyandı, konuşmasına ‘zaferin direnenlerin olacaktır’ diyerek son verdi. Basın açıklamasının ardından grup il binası önünde oturma eylemi yaptı. ‘Adalet istiyoruz’ , ‘Halkız haklıyız kazanacağız’ , ‘Tecrite son’ , ‘Devrimci tutsaklar onurumuzdur’ , ‘İşkence yapmak şerefsizliktir’ , ‘Halkız haklıyız kazanacağız’ şeklinde sloganlar atan grup yarım saatlik eylemin ardından olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz