Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Ebeoğluğil:

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Ebeoğluğil, israfın önlenmesi ve enerji verimliliğinin artırılması konusunda basın...

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Ebeoğluğil, israfın önlenmesi ve enerji verimliliğinin artırılması konusunda basın toplantısı düzenledi. En pahalı enerjinin israf edilen enerji olduğuna vurgu yapan Ebeoğlugil “Enerji Hanım Projesi”nden de bahsetti.

AK Parti il binasında düzenlenen toplantıda konuşan İl kadın Kolları Başkanı Nilüfer Ebeoğlugil, “Dünyayı sürükleyen ekonomik küresel krizin ilk sebebi tüketim çılgınlığıdır” dedi.

“ENERJİ VERİMLİ KULLANILARAK BÜTÇELERE KATKI SAĞLANABİLİR”

Tüketim çılgınlığından kaçınmanın yollarını gazetecilerle paylaşan Ebeoğluğil, "Devlet politikası haline getirilen Enerji Verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim hizmet veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır. Isıtma, aydınlatma ve ulaşım ihtiyaçlarımızı karşılarken, elektrikli ev eşyalarımızı kullanırken, kısacası günlük yaşantımızın her safhasında enerjiyi verimli kullanarak aile bütçesine, ülke ekonomisine ve çevremizin korunmasına katkı sağlamamız mümkündür” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“AZ ENERJİ HARCAYAN CİHAZLAR TERCİH EDİLMELİ”

Evlerde kullanılan elektrik tüketiminin bütçenin önemli kalemlerinden birine sahip olduğuna dikkat çeken Kadın Kolları Başkanı Ebeoğluğil, “Enerji verim sınıfı yüksek beyaz eşya almaya önem vermeliyiz. Bunların kullanımında ise şu anda özellikle görsel ve yazılı medyada sık sık üzerinde durulan tavsiyelere dikkat etmeliyiz. Aydınlatmada düşük enerji tüketimine sahip kompakt floresanlar ya da son günlerde sıkça kullanılan ledlerden faydalına biliriz. Ülkemizde enerjinin yüzde 26’sı ise ısınma için kullanılmaktadır. Binalarda yapacağımız kaliteli bir yalıtımla ısınma için kullandığımız enerjiyi yüzde 50 azaltabiliriz. Su ve enerji tüketiminde elektronik sensörlerden faydalanarak tasarruf oranını daha da yükseltebiliriz” diyerek aynı önlemlerin kurumlarda da uygulanabileceği söyledi.

“EN PAHALI ENERJİ İSRAF EDİLEN ENERJİDİR”

Trafikte ve caddelerde de elektrikte tasarrufa gidilebileceğini söyleyen Ebeoğlugil, “ Evde, iş yerinde, binalarda, sokaklarda bu ilkeleri benimsemeliyiz. Fazladan tüketilen enerji bize yük olduğu kadar çevreye verdiği kirlilik sebebi dünyaya ya da yük olmaktadır. Aslolan kişi başına enerji tüketimini arttırmak değil kişi başına düşen verimliliği arttırmaktır. En pahalı enerji israf edilen enerjidir” dedi.

Reklam
Reklam

Nilüfer Ebeoğluğil, Türkiye'de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enver Derneği ile ortaklaşa başlatılan “Enerji Hanım Projesi “ ile enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapıldığını belirterek, başta evlerde olmak üzere ülke genelinde kadınlarımızın enerjiyi verimli kullanmayı öğrenmesi ve bu yolla önce ev ekonomisine, sonra ülke ekonomisine katkıda bulunmasının sağlanması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantıya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Ebeoğluğil’in yanı sıra Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Partili kadınlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: