Ak Parti İl Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplandı

Çanakkale’de, AK Parti ‘İl yerel Yönetimler Danışma Meclisi’ toplantısı Kepez ilçesinde yapıldı.Kepez Uygulamalı Turizm ve...

Çanakkale’de, AK Parti ‘İl yerel Yönetimler Danışma Meclisi’ toplantısı Kepez ilçesinde yapıldı.

Kepez Uygulamalı Turizm ve Otelcilik Lisesi toplantı salonunda yapılan toplantıya AK Parti milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir, İl Başkanı Muzaffer Kutlu ile kalabalık bir yönetici grubu katıldı. İl Başkanı Muzaffer Kutlu, “Türkiye, yerel yönetimlerde hizmetin, çalışmanın ne olduğunu AK parti ile görmüştür. İnsan merkezli, hizmet odaklı, kaliteli, zamanında, etkin ve verimli hizmet sunma anlayışı AK parti ile zirve yapmıştır. Biz, belediyeleri sadece park yapan, yol yapan, sadece alt yapı inşa eden, çöp toplayan kurumlar olarak görmedik ve görmüyoruz. Belediyelerimiz bunları tabii ki yapacak. Hem de en iyisini yapacak. Bunların onların asli görevi olduğundan hiçbir şüphemiz yok. Ve bunları en iyi şekilde yapmaya da her zaman gayret edecekler. Belediyeler, yalnız önce insan diyecek ve onların imdadına yetişecek. Belediyeler, gelişimi, sanatı, sporu destekleyecek. Belediyeler yaşlıları, çocukları, kadınları her yerde dikkate alacak ve özellikle yoksulu bulacak, görecek ve gözetecektir. AK Parti belediyeciliği beklemeyecek, arayacak, bulacak ve ne gerekiyorsa da onu yapacak” dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili İsmail Kaşdemir ise, konuşmasında, “AK Parti’nin belki de başarısındaki en büyük payı yerel yönetimlerde araması gerekir. Sayın Başbakanımızın belediye başkanlığından bu yana ve özellikle Türkiye’de yerel yönetimlerin nasıl yapılabildiği, nasıl başarılı olabildiği ve yerel yönetimlerin ülkeye hasredilebildiği ve insanların yerel yönetimlerle nasıl yan yana gelebildiği, daha doğru bir ifade ile hizmetin nasıl halk için yapılabildiğinin en önemli göstergeleri olmuştur” diye konuştu.

Milletvekili Mehmet Daniş de, “Gerçekten de bugün yerel yönetimler şurasını yapıyor olmamız AK partini diğer partilerden, yerel yönetimlere bakış açısındaki farkı gösteren en büyük örnektir diye düşünüyorum. AK Parti kurulduğu günden bu yana yerel yönetimler toplantılarını fasılasız yapmaya devam etmektedir. AK Parti'nin yerel yönetimlere bu kadar önem vermesinin sebebi aslında demokrasinin gereğidir. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye kamuoyuna mal olmasının birinci sebebi de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığıdır. Türkiye KİT’lerinden kurtuldu. Şimdi BİT’lerinden kurtulmalı. Belediye iktisadi teşebbüsleri (BİT) zarar ediyor. Burada sorun var demektir. Belediyenin benzin istasyonu zarar eder mi? Var mı şehir merkezinde olup da zarar eden herhangi bir benzin istasyonu? Çanakkale’de BİT’ler zarar edebiliyor. Bu, siz kaçaklara engel olamıyorsunuz, hesap kitap bilmiyorsunuz demektir. Siz şehreminisiniz, bunlara sahip çıkabilmeniz lazım. Çanakkale’de olup da henüz bizim belediyeciliğimizi yaşamamış olanlara bu belediyeciliği götürmek bizim en önemli görevimizdir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz