AK Parti İlçe Başkanı Çamyar: Alan bazlı destekleme ödemeleri başladı

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çamyar, alan bazlı destekleme ödemelerinin bu gün başladığını...

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Avukat Ahmet Çamyar, alan bazlı destekleme ödemelerinin bu gün başladığını söyledi. Çamyar, “Bu yılki alan bazlı destekleme ödeme miktarı 32.166.186,90 Türk Lirası kadar olacak. Bu miktar, 214.441 dekarlık bir alanı kapsayıp, ödemeden 11 614 çiftçimiz istifade edecek.” dedi.

AK Parti iktidarı döneminde her alanda yaşanan değişim ve dönüşümün tarımda da yaşandığını ifade eden Başkan Çamyar, “Bizim dönemimizde tarım bir kanuna kavuştu, tarım sigortası uygulaması ilk defa AK Parti iktidarı ile başladı. Tarımsal kredilerde rekor düzeyde artış oldu. Üreticiye 2002 yılında 1.8 milyar Türk lirası destek verilirken bu rakam şimdi 3 kat artarak 6 milyar liraya çıkmış durumda. 2013 sonuna kadar 1 milyar 165 milyon euroluk destek daha verilecek. Tarıma verilen destek sayesinde bu gün tarımda dünya 7.'siyiz. 2002'de 4 milyar dolar tarım ihracatı yaparken bugün 13 milyar dolar tarım ihracatı yapmaktayız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: